Frank Energie

Frank Energie is een energieleverancier die 100 procent Nederlandse groene stroom en CO2 gecompenseerd gas levert tegen de inkoopprijs. Frank Energie doet niet aan langlopende contracten, maar hanteert altijd een zo laag mogelijk tarief. De leverancier rekent een klein vast maandelijks bedrag, een soort abonnementstarief, waardoor men op de energie zelf niets hoeft te verdienen. Doordat je geen vast contract afsluit heb je altijd de mogelijkheid om zonder boete over te stappen.

Waarom de naam Frank Energie?

Deze naam verwijst niet naar de oprichter, maar is gekozen vanwege de Engelse betekenis van Frank. Dit staat in het Engels namelijk voor eerlijk, integer en transparant.

De achtergrond van Frank Energie

Frank Energie heeft in december 2020 de leveringsvergunning voor gas en licht gekregen. Met slimme IT-oplossingen wil de jonge energieleverancier het anders doen dan de gevestigde orde op de energiemarkt. De inkoop energieprijzen veranderen per uur en daar wil Frank Energie de consument van laten profiteren. Door middel van een app kun je op ieder moment je kosten en verbruik inzien. Door je verbruik slim af te stemmen op de uren dat de energietarieven het laagst liggen kun je veel besparen op je energierekening.

Naast deze besparing voor jezelf is dit ook nog een goed voor het milieu. Als de energievraag namelijk meer wordt verspreid ontstaan er minder piekmomenten waarop milieuvervuilende energiecentrales moeten bijspringen.

Afrekening per maand

Standaard zijn we gewend dat we eens per jaar de eindafrekening voor energie krijgen. Soms kan dit behoorlijk tegenvallen en moet je in één keer veel bijbetalen. Frank Energie doet dit anders en verrekent per maand het daadwerkelijke verbruik. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet na een jaar voor vervelende verrassingen te staan.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas CO2 gecompenseerd

Overige gegevens

Postadres:
Gustav Mahlerlaan 1025
1082 MK Amsterdam

Opgericht: 2020

Acties van Frank Energie

Frank Energie Dynamisch inkooptarief
Dynamisch inkooptarief

Groene Nederlandse stroom
en gas
per maand opzegbaar


ACTIE

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Frank Energie opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Frank Energie niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Frank Energie is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Frank Energie.

Ervaringen met Frank Energie? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met Frank Energie? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Frank Energie

Marianne

Ik ben heel tevreden! Transparant, goed werkende app, prima tarieven en leuk dat je per dag kunt zien wanneer de tarieven het laagst zijn. Het is even wennen dat je in de zomer veel minder betaalt en een de winter juist meer, maar dat is een kwestie van een potje of aparte bankrekening aanmaken. Ook goede ervaringen met de klantenservice!

Gerben van Dijk

Ik vind dit een goed alternatief voor andere energiecontracten. Met deze tarieven per uur (gas per dag) heb je enigszins invloed op je energierekening. Het vergt wel wat discipline en bewustzijn. Ik ben in ieder geval tevreden met Frank!

Marco

Zeer en zeer slechte communicatie
Bellen doen ze je nooit
Maken ene zgn tikket aan ....en voor de rest mag je het uitzoeken