Tibber

Klantenservice:

Via e-mail (hello@tibber.com) of de chat in de app of op de website.

Tibber is een energieleverancier die groene stroom levert op basis van dynamische tarieven. Dit betekent dat het tarief per uur wisselt en afhankelijk is van de op dat moment geldende groothandelsprijs. Deze prijs wordt zonder winstmarge doorberekend aan jou als eindgebruiker. Je krijgt bij Tibber dus stroom tegen inkoopprijs!

Tibber levert geen gas, als je wel gas nodig hebt dan kun je dit afnemen bij een andere leverancier, ieder leverancier is namelijk verplicht om indien gewenst stroom en gas los van elkaar te kunnen leveren.

De achtergrond van Tibber

Tibber is in 2016 ontstaan in Noorwegen, daar opgericht door de Noorse Edgeir Vårdal Aksnes en de Zweedse Daniel Lindén. Kort na de start breidde men uit naar Zweden. Inmiddels is het bedrijf internationaal actief, in 2020 begon het in Duitsland en sinds 2022 is Tibber ook in Nederland actief.

Slimme oplossingen

Naast het simpelweg leveren van stroom timmert Tibber ook aan de weg op het gebied van technologie. Een app met inzicht in je energieverbruik en de actuele tarieven is natuurlijk een vanzelfsprekendheid, maar Tibber doet meer dan dat! In de webshop vind je allerlei slimme energieproducten die jou helpen met het besparen van stroom en daarmee het verlagen van je energierekening.
Zo heeft men bijvoorbeeld een laadpunt die je elektrische auto automatisch oplaadt op het moment dat de stroomprijs het laagste is. Maar ook allerlei slimme apparaten op het gebied van smart home zijn verkrijgbaar met korting.

Energieproducten

  • Groene stroom

Overige gegevens

Postadres:
Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

Opgericht: 2016

Acties van Tibber

Tibber Dynamisch tarief
Dynamisch tarief

Groene stroom
tegen inkoop-uurtarief
altijd opzegbaar


ACTIE

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Tibber opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Tibber niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Tibber is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Tibber.

Ervaringen met Tibber? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met Tibber? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Tibber

Mike

Sinds kort ook bij Tibber. Prijzen al lange tijd aan het vergelijken van leveranciers en wellus/nietus aan het doen.
Je denkt dat het toch een heel gedoe is, en is het wel slim om te doen etc.
Na week of 3 toch de knoop doorgehakt en naar Tibber overgestapt. (Ik gebruikte een code van een ander waardoor je 50 euro krijgt waarmee je de pulse weer kunt kopen (zodra je contract is gestart) en dan heb je echt leuk inzicht in alles van je huis! Meer dan met een normale verbruiksmeter!
Ik hoop dat een ander ook nu de stap durft te nemen en dan misschien ook de code van mij wil invullen bij het afsluiten.

Gebruik dan code wcvte7cq bij het afsluiten en dan ontvangen wij beide 50 euro tegoed om uit te geven bij Tibber. (moet niet, mag wel)

De verschillen per kWh gedurende de dag is leuk om te zien en stuurt je ook echt bewust naar die momenten met lage prijs/kWh om de vaatwasser/droger/wasmachine/auto op te laden. Heel leuk en bewust ook!