Shell wordt energieleverancier

Shell wordt energieleverancier en gaat stroom en gas leveren aan particulieren

Femke 31 augustus 2021
Leestijd 2 minuten Categorie: Energie,

Het wereldwijd bekende olieconcern Shell gaat onder de naam Shell Energy groene stroom en CO2 gecompenseerd gas leveren aan Nederlandse huishoudens. Hiermee zet men in Nederland een nieuwe stap, maar in Duitsland en Engeland is het bedrijf al langer actief op de energiemarkt voor consumenten. Recent heeft Shell van de Autoriteit Consument & Markt de vergunning gekregen waarmee men ook in ons land energie mag gaan leveren.

Waarom gaat Shell energie leveren?

Volgens critici en een aantal milieuorganisaties wil Shell met het leveren van groene stroom en gas de reputatie van het bedrijf verbeteren. Onlangs bepaalde de rechter namelijk dat het olieconcern te weinig doet om de uitstoot van CO2 terug te dringen.

Volgens Shell zelf staat deze stap echter los van de uitspraak in deze rechtszaak. Het bedrijf zegt al veel langer bezig te zijn met deze plannen. Dat blijkt ook uit het feit dat men in 2019 heeft geprobeerd energiemaatschappij Eneco over te nemen. En daarnaast is men dus al langer in het buitenland actief als energieleverancier.

Shell Energy in Duitsland

De Duitse website van Shell Energy.

100 procent groene stroom uit Nederland

Shell gaat uitsluitend groene stroom leveren afkomstig uit eigen land. Dit is deels afkomstig van eigen wind- en zonneparken die Shell heeft in onder meer Egmond aan Zee, Borsele, Emmen en Heerenveen. Daarnaast wordt aanvullend duurzame energie ingekocht op de vrije energiemarkt, met garanties van oorsprong.

Op termijn wil Shell Energy alle stroom volledig kunnen leveren uit eigen energieparken. Op dit moment wordt een groot zonnepark met een capaciteit van maar liefst 30 megawatt gebouwd in het Zeeuwse Sas van Gent. De komende jaren zullen er meer projecten op het gebied van zonne- en windenergie volgen.

Shell wil vooral elektrische autorijders aan zich binden

Alhoewel iedereen klant kan worden van Shell Energy, wil het bedrijf vooral aantrekkelijk zijn voor zijn oude vertrouwde doelgroep: de autorijder. Deze doelgroep die Shell altijd bediende bij de traditionele tankstations rijdt steeds vaker elektrisch.

Door als e-rijder klant te worden bij Shell Energy profiteer je van diverse voordelen die Shell dan biedt. Energieklanten krijgen bijvoorbeeld 150 euro korting op apparatuur die nodig is om de elektrische auto thuis op te laden. Daarnaast krijgen klanten 30 procent korting op het normale tarief van de Shell-snellaadstations bij de tankstations die je voornamelijk langs de snelwegen vindt.

Vanaf eind 2021 kan je klant worden bij Shell Energy

Shell levert al geruime tijd energie aan een aantal grootzakelijke klanten. Het is de verwachting dat vanaf eind 2021 particulieren klant kunnen worden bij Shell Energy. Zakelijk klanten in het midden- en kleinbedrijf worden vooralsnog niet bediend.

Met deze nieuwe energiemaatschappij groeit het aantal Nederlandse energieleveranciers gestaag door. Begin dit jaar begaf Coolblue zich al op de energiemarkt en onlangs maakte Mega Energie bekend ook in Nederland actief te worden als energieleverancier.

Wij van KiesZeker bieden je de juiste tools om uit dit grote aanbod het best passende energiecontract te vinden. Raadpleeg hieronder onze energievergelijker.

Vind een passend energiecontractVergelijken

Over de auteur

Femke
Femke Vermeer

Na jarenlang te hebben gewerkt in de energie- en telecombranche is Femke absoluut een expert te noemen. Met veel passie blogt zij hier dan ook over.

Tags

  • Shell Energy

Gerelateerde artikelen

overstappen energie gunstig door lage prijzen
Radar TV: overstappen met energie is door lage prijzen extra gunstig

Eric 21 april 2020

Het televisieprogramma Radar van AvroTros besteedde maandagavond 20 april aandacht aan de historisch lage energieprijzen. Deze sterke daling van de prijzen is in 2019 al ingezet, maar is nu door de coronacrisis op een extreem laag niveau gekomen.
Daarom is het volgens Radar en ook volgens ons van KiesZeker nu extra gunstig om te vergelijken en over te stappen naar een nieuw energiecontract!

energiekosten duurder
Waarom zijn de energieprijzen de afgelopen maanden zoveel gestegen?

Femke 26 mei 2021

Begin januari waren de energieprijzen de laagste sinds jaren. Dit was mede het gevolg van de mindere vraag naar energie door de coronacrisis. Nu, zo’n vier maanden na dit laagtepunt zijn de tarieven in korte tijd echter flink gestegen. Hoe kan dit zo snel omslaan?

lagere gas en stroomtarieven
Variabele stroom- en gastarieven per 1 januari opnieuw omlaag

Femke 19 december 2020

Voor het derde half jaar op rij dalen per 1 januari 2021 de energietarieven opnieuw. Het gaat om de variabele tarieven, maar dit heeft ook invloed op nieuwe contracten met vaste tarieven. Daarentegen gaan de netbeheerkosten juist omhoog. Wat betekent dit voor de energierekening?

energietarieven komende jaren omhoog
De energietarieven gaan de komende jaren opnieuw omhoog

Eric 3 december 2019

De verwachting is dat de energietarieven de komende jaren opnieuw fors zullen stijgen, dit meldt Vereniging Eigen Huis. Dit komt doordat het zogenoemde capaciteitstarief voor stroom met 20 á 25 procent zal gaan stijgen.