Route Mobiel opgeheven

Pechhulp van Route Mobiel stopt, wat zijn de alternatieven?

Eric 7 januari 2021
Leestijd 2 minuten Categorieën: Pechhulp, Autoverzekering,

Na zeventien jaar houdt de pechhulpaanbieder Route Mobiel op te bestaan. De reden hiervoor is dat het moederbedrijf, Reaal verzekeringen, is overgenomen door Nationale Nederlanden (de NN Group). Deze verzekeraar biedt echter geen pechhulpdienst aan en wil dat ook niet.

Wat betekent dit voor Route Mobiel klanten?

Per direct kunnen bij Route Mobiel geen nieuwe abonnementen meer worden afgesloten. Voor bestaande klanten betekent dit echter niet dat de service abrupt stopt. Zolang de pechhulpverzekering loopt kunnen klanten nog gewoon rekenen op de hulp en service van Route Mobiel.

Zodra het huidige pechhulpabonnement, welke doorgaans voor een jaar is afgesloten, afloopt wordt deze niet meer verlengd en zal de klant zelf naar een andere aanbieder moeten overstappen. Alternatieven zijn bijvoorbeeld de ANWB Wegenwacht of Allianz pechhulp.

Overigens hoeven klanten niet te wachten totdat het abonnementsjaar is afgelopen. Wie al een alternatief heeft gevonden of gewoon wil stoppen kan de dienst per direct opzeggen. Reeds betaalde premie wordt dan terugbetaald.

Route Mobiel was het eerste alternatief voor pechhulp

Route Mobiel werd gelanceerd in 2004 en zette zich in de markt als hét goedkopere alternatief voor de ANWB Wegenwacht. Men richtte zich alleen op pechhulp en maakte daardoor volgens eigen zeggen veel minder kosten dan de concurrent. Dit benadrukte men met brutale commercials waarin niet nagelaten werd om de Wegenwacht op de korrel te nemen. Zo werd bijvoorbeeld gesteld dat je bij de concurrent ook automatisch een abonnement kreeg op het ANWB blad Kampioen, maar dat niemand dat blad zou lezen. Onnodige kosten dus volgens Route Mobiel.

Overigens liet de ANWB dit niet over zijn kant gaan en sloeg terug door te stellen dat Route Mobiel er te snel voor zou kiezen om auto’s met pech weg te slepen naar een garage in plaats van ter plekke te repareren. Ook leidde een conflict over gele kleurstelling van Route Mobiel, die volgens de ANWB te veel leek op de Wegenwacht, tot een rechtszaak tussen de twee concurrenten.

Route Mobiel pechhulp

Volgens ANWB was Route Mobiel meer een sleepdienst.

Alternatieven voor Route Mobiel

Klanten van Route Mobiel hebben genoeg keuze uit andere aanbieders van pechhulp. We noemden al Allianz en de ANWB, maar daarnaast zijn er ook diensten van onder andere de BOVAG, Bosch Car Service en Vakgarage. Hier kun je gebruik van maken als je klant bent bij een aangesloten garagebedrijf.

Ook bieden veel verzekeraars bij een autoverzekering pechhulp aan als extra optie. Het nieuwe moederbedrijf Nationale Nederlanden verwijst hierbij naar de autoverzekeringen van OHRA die standaard inclusief pechhulp zijn. OHRA is ook onderdeel van de NN Group.

Als je niet meer aan een abonnement voor pechhulp vast wilt zitten is er tegenwoordig ook pechhulp on demand. Hierbij betaal je niet voor een abonnement, maar alleen per pechgeval. Pechhulp on demand wordt op dit moment alleen nog aangeboden door RoadGuard, onderdeel van Centraal Beheer. De on demand dienst van Allsecur, later Allianz Direct, bestaat niet meer.

Vergelijk Route Mobiel alternatievenVergelijken

Over de auteur

Eric
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • Allianz Global Assistance
  • Centraal Beheer
  • Route Mobiel
  • ANWB
  • Reaal
  • Nationale Nederlanden
  • OHRA

Gerelateerde artikelen

schade auto door werkzaamheden
Autoschade door wegwerkzaamheden of nalatigheid wegbeheerder

Eric 14 mei 2020

Wegwerkzaamheden zijn in beginsel bedoeld om het comfort en de veiligheid van de weggebruikers te behouden of te verbeteren. Onderhoud aan de wegen moet daarom met enige regelmaat gebeuren. Maar vaak wordt tijdens deze werkzaamheden de situatie tijdelijk juist onveiliger of het wegdek juist slechter. Het is daarom niet denkbeeldig dat je juist door wegwerkzaamheden schade onverhoopt oploopt. In sommige gevallen kun je hiervoor de wegbeheerder aansprakelijk stellen.

hoge benzineprijs goedkopere autoverzekering
Besparen op je autoverzekering - en zo de hoge brandstofprijzen compenseren

Eric 30 maart 2022

De brandstofprijzen zijn ongekend hoog en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn verandert. Wat kun je doen om de hoge brandstofprijzen nog enigszins te compenseren? In dit artikel helpen we je op weg met tips om toch nog wat goedkoper auto te rijden.

schadevrije jaren bij scheiding
Hoe zit het bij de autoverzekering met schadevrije jaren na een scheiding?

Bregje Update: 24 januari 2022

Een scheiding is vaak zwaar. Naast emoties brengt het ook veel administratieve rompslomp met zich mee. Er zijn heel wat zaken die je moet regelen, en soms zijn dat zaken waar je niet zo snel bij stil staat. Zoals de schadevrije jaren van de autoverzekering bijvoorbeeld.

autopech
De meest voorkomende gevallen van autopech

Eric 24 juli 2020

Je stapt in je auto, start, en rijdt weg: het is zo’n vertrouwde handeling dat je hier meestal niet over nadenkt. Maar wat als op een dag je auto niet wil starten, of je komt onderweg stil te staan? Daar zit je dan, met een machteloos gevoel. Wat nu? Helaas komt autopech vaker voor dan je denkt.