kilometerverzekering prepaid autoverzekering

De kilometerverzekering van OHRA, een nieuwe prepaid autoverzekering

Frank 16 december 2021
Leestijd 4 minuten Categorie: Autoverzekering

Verzekeraar OHRA komt met een nieuw concept in autoverzekeringen: de kilometerverzekering. Het uitgangspunt van deze nieuwe manier van verzekeren is dat je alleen betaalt voor de kilometers die je rijdt. Maar hoe werkt dit nu precies in de praktijk? Voor wie is het bedoeld? En ben je er voordeliger mee uit? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer over de kilometerverzekering van OHRA lees je in dit artikel.

De kilometerverzekering van OHRA, wat is het en hoe werkt het?

De kilometerverzekering van OHRA is een prepaid-systeem. Het uitgangspunt is dat je betaalt op basis van het aantal kilometers dat je rijdt. Je betaalt per bundel van 1000 kilometer en dus geen vast bedrag per maand. Net als bij een bel- of databundel voor een prepaid telefoon betaal je alleen wat je verbruikt. Wanneer je niet zoveel rijdt, ben je dan al snel voordeliger uit dan bij een verzekering met maandelijkse vaste premie.

We vatten de werking van de kilometerverzekering samen in drie stappen:

  1. Je krijgt een kilometerteller van OHRA. Deze plaats je in je auto. Zo registreert OHRA hoeveel kilometer je in je auto rijdt, dat is immers de basis van de verzekering.
  2. Je koopt steeds een bundel van 1000 kilometer. Heb je 1000 kilometer gereden, dan start automatisch een nieuwe bundel. Zo kom je niet zonder verzekering te zitten zodra je huidige bundel op is.
  3. Je betaalt in plaats van een vast bedrag per maand alleen voor de kilometers die je daadwerkelijk rijdt. Rijd je overigens een tijdje niet, dan blijft de auto wel gewoon verzekerd.

Speciale kilometerteller van OHRA in je auto

Het bijhouden van de gereden kilometers is essentieel voor de kilometerverzekering. Daarvoor krijg je van OHRA een kilometerteller. Deze kun je vrij eenvoudig zelf in je auto installeren. Je sluit de kilometerteller aan op de OBD-poort, een soort stopcontact in je auto. ODB betekent On Board Diagnostics. Waar de OBD-poort precies zit verschilt per automerk. Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar de dichtstbijzijnde vestiging van KwikFit. Deze garageketen met 175 vestigingen is partner van OHRA.

kilometerverzekering app

Met de speciale app heb je altijd inzicht in je kilometerverzekering.

Voor welke type autorijder is het interessant?

Simpel samengevat is de kilometerverzekering goedkoper naarmate je minder rijdt. Verwacht je de komende tijd minder te gaan rijden, of rij je al minder met je auto en verwacht je dat dit zo blijft? Dan heb je met de kilometerverzekering waarschijnlijk een goedkopere autoverzekering. Dit geldt ook als je de kilometerverzekering wilt gebruiken voor een tweede auto die je maar af en toe gebruikt.

Doordat de bundelprijs relatief laag is, ben je bijvoorbeeld bij 5000 tot 7000 kilometer per jaar vaak voordeliger uit dan wanneer je maandelijks premie betaalt. Het omslagpunt is echter voor elke autogebruiker weer anders, de hoogte van de premie kan immers verschillen door de gekozen dekking, de auto, de regio waar je woont en je schadevrije jaren.

Naast kostenbesparing wil OHRA met de kilometerverzekering meer bewustwording van onnodige autokilometers bereiken. De verzekeraar wil autobezitters motiveren om de auto wat vaker te laten staan voor korte ritjes.

De kilometerverzekering goedkoper naarmate je minder rijdt

Hiermee wil OHRA autobezitters ook motiveren om de auto wat vaker te laten staan voor korte ritjes.

Hoeveel kosten de kilometerbundels?

De prijs van de bundels is afhankelijk van de gekozen dekking (WA, WA+ of Allrisk), de auto, de regio en de schadevrije jaren. Je hebt eenmalig bijkomende kosten: je betaalt bij het afsluiten van de kilometerverzekering 35 euro voor administratiekosten en de kilometerteller samen. In de app van OHRA kun je ieder gewenst moment je gemaakte kilometers en kosten inzien.

Altijd inzicht in je kilometers en kosten via de app

Wanneer je voor de kilometerverzekering kiest wil je natuurlijk wel graag zelf het overzicht houden. Dat kan in de OHRA App of via de browser op Mijn OHRA. Deze gegevens kun je daar allemaal inzien:

  • De prijs van je bundel.
  • De stand van je huidige bundel.
  • De stand van je OHRA Kilometerteller.
  • Een overzicht van al je eerder gekochte bundels.
  • De ingangs- en einddatum van je huidige bundel.
  • Een overzicht van de ritten die je hebt gemaakt binnen een bundel.

Bereken wat de kilometerverzekering voor jou kost

Ben je benieuwd wat de kosten en besparingen van een kilometerverzekering zijn in jouw situatie? Kies de kilometerverzekering die bij jou past, vul je gegevens in en bereken je bundelprijs!

Bericht ontvangen als we een interessant artikel plaatsen?

Regelmatig publiceren we hier interessante artikelen over besparen, innovatie en gerelateerde zaken. Wil je een bericht ontvangen bij een nieuw artikel? Laat hier je e-mailadres achter en mis niets meer!

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Frank is een expert op het gebied van computers, internetverbindingen en telefonie. Als techblogger schrijft hij artikelen voor diverse websites, waaronder ook KiesZeker.

Tags

  • OHRA

Gerelateerde artikelen

schadevrije jaren overdragen
Sinds 1 januari is schadevrije jaren overdragen bij een autoverzekering mogelijk

Bregje 27 januari 2022

Sinds 1 januari kun je de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd overdragen. Voorheen kreeg bijvoorbeeld na een scheiding de partner die de polishouder was, alle schadevrije jaren en de andere partner niets. Zonder schadevrije jaren is de autoverzekering veel duurder.

schade auto door werkzaamheden
Autoschade door wegwerkzaamheden of nalatigheid wegbeheerder

Eric 14 mei 2020

Wegwerkzaamheden zijn in beginsel bedoeld om het comfort en de veiligheid van de weggebruikers te behouden of te verbeteren. Onderhoud aan de wegen moet daarom met enige regelmaat gebeuren. Maar vaak wordt tijdens deze werkzaamheden de situatie tijdelijk juist onveiliger of het wegdek juist slechter. Het is daarom niet denkbeeldig dat je juist door wegwerkzaamheden schade onverhoopt oploopt. In sommige gevallen kun je hiervoor de wegbeheerder aansprakelijk stellen.

Route Mobiel stopt
Pechhulp van Route Mobiel stopt, wat zijn de alternatieven?

Eric 7 januari 2021

Na zeventien jaar houdt de pechhulpaanbieder Route Mobiel op te bestaan. De reden hiervoor is de overname van Reaal door Nationale Nederlanden die geen pechhulpdienst wil aanbieden. Wat betekent dit voor Route Mobiel klanten en wat zijn de alternatieven?

lagere verzekeringspremie auto door corona
Lagere premie autoverzekering door coronacrisis?

Eric 26 april 2020

Nu het coronavirus ons land voor een groot deel heeft lam gelegd, heeft dat ook gevolgen voor het aantal autoschadegevallen. Veel bedrijven zijn gesloten of het personeel werkt grotendeels thuis.
Gevolg: minder verkeer en minder aanrijdingen dus ook. Steeds meer autobezitters vragen zich daarom af of de premie voor de autoverzekering nu niet omlaag kan.