NLE vergelijken

NLE Nederlandse Energie Maatschappij

Klantenservice:

088-7307307
Op werkdagen tussen 08:00 en 18.00 uur.

NLE betekent Nederlandse Energiemaatschappij (NL Energie). Men levert voornamelijk groene stroom dat wordt opgewekt uit waterkracht. Deze stroom komt voornamelijk uit waterkrachtcentrales in Scandinavië. Men heeft als doelstelling het leveren van voordelige energie tegen eerlijke transparante voorwaarden. NLE heeft ook een eigen slimme thermostaat ontwikkeld met de naam Anna.

De geschiedenis van NLE

NLE is opgericht in 2005 door Pieter Schoen (tegenwoordig van Mega) en Harald Swinkels. Men is begonnen met het leveren van duurzame stroom en gas aan consumenten, maar sinds 2011 levert men ook energie aan bedrijven. Dit doet men onder de naam NLE Zakelijk.

Sinds 2018 is het bedrijf onderdeel van Nuts Groep, waaronder ook Budget Energie valt. Door deze overname is Nuts Groep de op 3 na grootste op de Nederlandse energiemarkt.

Oprichter Harald Swinkels te gast bij BNR.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 23064
3001 KB Rotterdam

Opgericht: 2005

NLE op Wikipedia

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

NLE opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je NLE niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij NLE is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van NLE.

Ervaringen met NLE? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met NLE? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over NLE

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor NLE. Heb jij ervaring met de diensten en producten van NLE? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!