NLE vergelijken

Direct naar:

Klantenservice:

088-7307307
Op werkdagen tussen 08:00 en 18.00 uur.

NLE betekent Nederlandse Energiemaatschappij (NL Energie). Men levert voornamelijk groene stroom dat wordt opgewekt uit waterkracht. Deze stroom komt voornamelijk uit waterkrachtcentrales in Scandinavië. Men heeft als doelstelling het leveren van voordelige energie tegen eerlijke transparante voorwaarden. NLE heeft ook een eigen slimme thermostaat ontwikkeld met de naam Anna.

De geschiedenis van NLE

NLE is opgericht in 2005 door Pieter Schoen en Harald Swinkels. Men is begonnen met het leveren van duurzame stroom en gas aan consumenten, maar sinds 2011 levert men ook energie aan bedrijven. Dit doet men onder de naam NLE Zakelijk.

Sinds 2018 is het bedrijf onderdeel van Nuts Groep, waaronder ook Budget Energie valt. Door deze overname is Nuts Groep de op 3 na grootste op de Nederlandse energiemarkt.

Oprichter Harald Swinkels te gast bij BNR.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 23064
3001 KB Rotterdam

Opgericht: 2005

NLE op Wikipedia

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Heb je zonnepanelen of een dubbele meter? Deze opties kun je op de volgende pagina opgeven.

Alle aanbiedingen van NLE

NLE aanbieding
1 jaar vast

Groene stroom uit Europa
&
Gas

Extra voordeel:

€ 100,00
korting / cashback

1
NLE aanbieding
3 jaar vast

Groene stroom uit Europa
&
Gas

Extra voordeel:

€ 150,00
korting / cashback

2

NLE opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je NLE niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij NLE is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van NLE.