Coolblue Energie nieuwe leverancier

Een nieuw groen energiebedrijf: Coolblue Energie

Femke 28 januari 2021
Leestijd 2 minuten Categorie: Energie,

Vanaf heden is er een verrassende nieuwe energieleverancier op de markt, namelijk Coolblue Energie. Eerder was de bekende webwinkel al in de markt van zonnepanelen gestapt, waar nu dus een heus energiebedrijf bij komt. Coolblue wil het met de eigen energiemaatschappij anders doen dan de andere leveranciers. Zo wil men volgens eigen zeggen de klanten écht gaan helpen om minder energie te gebruiken.

Waarom begint Coolblue een energiebedrijf?

In een interview in de Volkskrant zegt oprichter en zogenoemd beginbaas Pieter Zwart dat de instap in de energiemarkt een logisch gevolg is van wat men al doet. Volgens hem is het filter ‘Energieverbruik’ het meest gebruikte in de webwinkel bij zoekacties naar witgoedapparatuur. Daaruit maakt men op dat klanten bewust zoeken naar energiezuinige apparaten, zoals wasmachines, koelkasten en vaatwassers en dus blijkbaar grote behoefte hebben aan het besparen op energie.

Volgens Zwart zal dit in de toekomst alleen maar meer worden. Hij verwacht bijvoorbeeld dat er batterijen komen waarmee je de energie van zonnepanelen zelf kan opslaan voor later gebruik. Ook zal het aantal laadpalen voor elektrische auto’s bij woningen een opmars maken. Op deze dingen kan Coolblue als energiebedrijf én elektronica leverancier goed en snel inspelen.

Pieter Zwart over Coolblue Energie.

Coolblue Energie gaat voor een beter milieu

Met het energiebedrijf wil Coolblue zich inzetten voor een duurzame samenleving. Het spreekt daarom voor zich dat het bedrijf uitsluitend groene energie levert. Wat betreft de elektriciteit komt dit volledig van Nederlandse windmolens en zonnepanelen. Voor het geleverde aardgas wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd door te investeren in bosbeschermingprojecten in Zuid-Amerika.

Maar daarnaast wil Coolblue Energie zich vooral onderscheiden door klanten te adviseren en te helpen met het verminderen van het energieverbruik. Hierbij komt dan ook de elektronica webwinkel én de zonnepanelen-tak om de hoek kijken.

De energieklanten krijgen namelijk naast scherpe energietarieven én een welkomstaanbieding ook advies en aantrekkelijke kortingen op energiebesparende apparaten die het bedrijf via zijn webwinkel aanbiedt. Deze worden vervolgens door de eigen servicedienst afgeleverd, geïnstalleerd en afgesteld voor een zo zuinig mogelijk verbruik.

Ook kan het bedrijf door de kennis op het gebied van zonnepanelen de energieklanten uitstekend adviseren op dit gebied. En ook hierbij kunnen aantrekkelijke aanbiedingen worden gedaan voor de levering en installatie van zonnepanelen.

Overname ServiceHouse

Voor de activiteiten als energieleverancier heeft Coolblue het bedrijf ServiceHouse overgenomen. Dit is een bedrijf dat slimme oplossingen en toepassingen voor energie en besparingen ontwikkelt. ServiceHouse heeft ook een aantal eigen windmolens, waarvan een gedeelte van de groene stroom van Coolblue Energie afkomstig zal zijn.

Honderdduizend klanten in één jaar

Coolblue Energie hoopt over een jaar minimaal honderdduizend energieklanten te hebben. Maar de echte doelstelling is volgens Zwart het helpen met het terugdringen van het energieverbruik. Het bedrijf wil volgens eigen zeggen de wereld namelijk een beetje duurzamer maken.

Vergelijk energiebedrijvenVergelijken

Over de auteur

Femke
Femke Vermeer

Na jarenlang te hebben gewerkt in de energie- en telecombranche is Femke absoluut een expert te noemen. Met veel passie blogt zij hier dan ook over.

Bronvermelding

Tags

  • Coolblue Energie

Gerelateerde artikelen

afsluitboete voor verwijderen gasaansluiting
Uitspraak rechter: niet betalen voor het weghalen van de gasaansluiting

Eric 17 augustus 2020

Nederland moet van het gas af. De komende decennia moeten geleidelijk alle huishouden gasloos worden. Dat betekent onder meer: niet meer koken op gas, geen warm water meer op gas en vooral het huis op een andere manier verwarmen. Maar wie nu al stappen neemt en de woning gasloos maakt, krijgt te maken met een onaangename verrassing: hoge afsluitkosten bij het opzeggen van de gaslevering!

zonnepanelen en energieleverancier
Welke energieleverancier kiezen als je zonnepanelen hebt en stroom wil terugleveren?

Femke 3 november 2020

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren je ook nog eens geld op. Wek je namelijk met je zonnepanelen meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je deze stroom terugleveren aan je energieleverancier. Die betaalt je daar een vergoeding voor. Welke energieleverancier is de groenste? Wat kosten zonnepanelen en wat brengen ze op?

biomassacentrale in Diemen
Twijfels over biomassa: de Vattenfall centrale in Diemen op losse schroeven

Eric 2 juli 2020

In Diemen zou de grootste biomassacentrale van Nederland komen. Energiemaatschappij Vattenfall, de initiatiefnemer voor de bouw van deze centrale, heeft dit echter op de lange baan geschoven. Pas halverwege volgend jaar wil het concern een definitief besluit nemen over de bouw van de biomassacentrale bij Diemen. Het project ligt trouwens niet helemaal stil: voorlopig gaan de voorbereidingen voor de bouw nog wel door.

cv ketel nog steeds populair
Cv-ketels nog steeds populair, ondanks dat we van het gas af moeten

Femke 7 september 2020

In 2019 steeg de verkoop van cv-ketels, en dat al voor het zesde jaar op rij. Best opmerkelijk als je weet dat de regering wil dat we in de toekomst gasloos gaan leven. Nederland van het gas af: het gaat tot nu toe niet bepaald vanzelf. Gaat het op deze manier wel lukken om de doelstelling van het regeringsbeleid te halen: Nederland aardgasvrij in 2050?