Coolblue Energie nieuwe leverancier

Een nieuw groen energiebedrijf: Coolblue Energie

Femke 28 januari 2021
Leestijd 2 minuten Categorie: Energie,

Vanaf heden is er een verrassende nieuwe energieleverancier op de markt, namelijk Coolblue Energie. Eerder was de bekende webwinkel al in de markt van zonnepanelen gestapt, waar nu dus een heus energiebedrijf bij komt. Coolblue wil het met de eigen energiemaatschappij anders doen dan de andere leveranciers. Zo wil men volgens eigen zeggen de klanten écht gaan helpen om minder energie te gebruiken.

Waarom begint Coolblue een energiebedrijf?

In een interview in de Volkskrant zegt oprichter en zogenoemd beginbaas Pieter Zwart dat de instap in de energiemarkt een logisch gevolg is van wat men al doet. Volgens hem is het filter ‘Energieverbruik’ het meest gebruikte in de webwinkel bij zoekacties naar witgoedapparatuur. Daaruit maakt men op dat klanten bewust zoeken naar energiezuinige apparaten, zoals wasmachines, koelkasten en vaatwassers en dus blijkbaar grote behoefte hebben aan het besparen op energie.

Volgens Zwart zal dit in de toekomst alleen maar meer worden. Hij verwacht bijvoorbeeld dat er batterijen komen waarmee je de energie van zonnepanelen zelf kan opslaan voor later gebruik. Ook zal het aantal laadpalen voor elektrische auto’s bij woningen een opmars maken. Op deze dingen kan Coolblue als energiebedrijf én elektronica leverancier goed en snel inspelen.

Pieter Zwart over Coolblue Energie.

Coolblue Energie gaat voor een beter milieu

Met het energiebedrijf wil Coolblue zich inzetten voor een duurzame samenleving. Het spreekt daarom voor zich dat het bedrijf uitsluitend groene energie levert. Wat betreft de elektriciteit komt dit volledig van Nederlandse windmolens en zonnepanelen. Voor het geleverde aardgas wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd door te investeren in bosbeschermingprojecten in Zuid-Amerika.

Maar daarnaast wil Coolblue Energie zich vooral onderscheiden door klanten te adviseren en te helpen met het verminderen van het energieverbruik. Hierbij komt dan ook de elektronica webwinkel én de zonnepanelen-tak om de hoek kijken.

De energieklanten krijgen namelijk naast scherpe energietarieven én een welkomstaanbieding ook advies en aantrekkelijke kortingen op energiebesparende apparaten die het bedrijf via zijn webwinkel aanbiedt. Deze worden vervolgens door de eigen servicedienst afgeleverd, geïnstalleerd en afgesteld voor een zo zuinig mogelijk verbruik.

Ook kan het bedrijf door de kennis op het gebied van zonnepanelen de energieklanten uitstekend adviseren op dit gebied. En ook hierbij kunnen aantrekkelijke aanbiedingen worden gedaan voor de levering en installatie van zonnepanelen.

Overname ServiceHouse

Voor de activiteiten als energieleverancier heeft Coolblue het bedrijf ServiceHouse overgenomen. Dit is een bedrijf dat slimme oplossingen en toepassingen voor energie en besparingen ontwikkelt. ServiceHouse heeft ook een aantal eigen windmolens, waarvan een gedeelte van de groene stroom van Coolblue Energie afkomstig zal zijn.

Honderdduizend klanten in één jaar

Coolblue Energie hoopt over een jaar minimaal honderdduizend energieklanten te hebben. Maar de echte doelstelling is volgens Zwart het helpen met het terugdringen van het energieverbruik. Het bedrijf wil volgens eigen zeggen de wereld namelijk een beetje duurzamer maken.

Vergelijk energiebedrijvenVergelijken

Over de auteur

Femke
Femke Vermeer

Na jarenlang te hebben gewerkt in de energie- en telecombranche is Femke absoluut een expert te noemen. Met veel passie blogt zij hier dan ook over.

Bronvermelding

Tags

  • Coolblue Energie

Gerelateerde artikelen

warmtepomp weetjes
Warmtepomp- en andere weetjes over duurzame energieoplossingen

Frank 30 november 2021

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Voor steeds meer mensen is dit een aanleiding om eens te kijken naar de mogelijkheden van energiebesparende en duurzame oplossingen. Zonnepanelen, een warmtepomp, of toch eerst maar je woning isoleren?

enkeltarief en dubbeltarief stroom
Enkeltarief en dubbeltarief: hoe profiteer je van de daluren voor stroom?

Femke 11 februari 2021

Bij stroom kun je kiezen voor enkeltarief of dubbeltarief. Dubbeltarief werkt vanaf 1 juli 2021 alleen nog maar met een slimme meter. Waarom is dat eigenlijk, en hoe werkt het? Wat is het verschil tussen enkel- en dubbeltarief en welk tarief is voor jou gunstiger?

lagere gas en stroomtarieven
Variabele stroom- en gastarieven per 1 januari opnieuw omlaag

Femke 19 december 2020

Voor het derde half jaar op rij dalen per 1 januari 2021 de energietarieven opnieuw. Het gaat om de variabele tarieven, maar dit heeft ook invloed op nieuwe contracten met vaste tarieven. Daarentegen gaan de netbeheerkosten juist omhoog. Wat betekent dit voor de energierekening?

prijsplafond voor energie stopt
Prijsplafond voor energie stopt, is overstappen verstandig?

Femke Update: 22 november 2023

Vanaf 1 januari 2024 komt er een einde aan het prijsplafond voor energie in Nederland. Dit kan gevolgen hebben voor jouw energierekening. Wat is het prijsplafond ook alweer, wat verandert er precies en hoe kun je jezelf het beste beschermen tegen onverwachte prijsstijgingen?