delta energie zeeland

Vattenfall heeft de energietak van Delta overgenomen

Eric 21 januari 2019 Categorie: Energie,

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall heeft de energietak van Delta, die onder andere groene stroom aan consumenten en het midden en kleinbedrijf verkoopt overgenomen. Voor de klanten van Delta gaat er niets veranderen zegt het bedrijf in een persbericht.

Vattenfall logo

Voor de 124 medewerkers van Delta Energie gaat er niets veranderen. Het kantoor van Delta energie in Middelburg blijft behouden, ook de winkels blijven open. tevens gaat er niets veranderen me voor houders van contracten met Delta Energie. Delta energie gaat zelfstandig door, enkel de aandelen gaan over naar Vattenfall. Voor de klanten verandert er dus niets aldus de woordvoerder van het Zeeuwse Delta energie.

Delta energie acht zichzelf te klein om de energietransitie in Zeeland op de rails te zetten. We hebben met Delta energie wel al een stap voorwaarts gezet met het leveren van 100% groene stroom aan de Zeeuwen. Voor de noodzakelijke energietransitie, om onze klimaatdoelen te halen, zijn er nog een aantal stappen nodig die slagkracht en schaalgrootte vereisen. Vattenfall kan ons beide leveren.

We zullen onze sterke betrokkenheid met Zeeland behouden

Marco Visser, Algemeen directeur Delta.

Het is niet de eerste keer dat Vattenfall in het Nederlandse markt actief is, in 2009 nam het energiebedrijf het Nederlandse Nuon over, wat daarna Vattenfall is gaan heten. Het bedrijf is de marktleider van Noord-Europa. In een eerder stadium zijn de fossiele brandstof stof centrales verkocht. Er is de laatste jaren flink geïnvesteerd in zonne- en windenergie. Vattenfall is ook bezig met het bouwen van het eerste subsidievrije Windpark in Nederland. Hiernaast is Vattenfall actief in Zeeland, het exploiteert een Windpark in Sluis en neemt stroom af van het zonnepark in Middelburg. Delta wil meeprofiteren van het feit dat Vattenfall veel groene energie produceert.

Windpark bij Sluis

Windpark bij Sluis

Marco Visser de Topman van Delta zegt dat de overname door Vattenfall goed nieuws is voor Zeeland. hij zegt blij te zijn met de overname van Delta energie door Vattenfall, hierdoor wordt er een stevige basis gelegd om voorop te blijven lopen In de ontwikkeling van energie uit duurzame bronnen. We zullen sterk betrokken blijven in Zeeland.

De Zweedse investeringsmaatschappij EQT dat eigenaar is van Delta, voegde het afgelopen jaar de kabelaanbieders Delta en het Schiedamse Caiway al samen. Ze gingen samen verder er onder de naam Delta Fiber Nederland.

delta caiway

De deal moet nog worden goedgekeurd door de kartelwaakhond ACM.

Vind jouw ideale energiecontractVergelijken

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • Delta
  • Vattenfall

Gerelateerde artikelen

energienota 2020 lager
In 2020 is de energierekening gemiddeld 170 euro lager

Femke 4 maart 2020

Een meevaller dit jaar! Terwijl vorige jaar de energierekening fors duurder uitviel, zullen veel huishoudens dit jaar een lagere energierekening hebben. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zullen kleine huishoudens het meeste profiteren. Gemiddeld zal de rekening voor energie 10 procent lager zijn, wat neerkomt op een voordeel van zo’n 170 euro over het hele jaar.

11 tips voor makkelijk energie besparen
11 tips om energie te besparen

Femke Update: 13 juli 2021

Voor veel Nederlandse huishoudens is de energierekening een grote kostenpost elke maand. Tijdens een koude winter zetten we de verwarming extra hoog en in een hele warme zomer zetten we massaal airco’s en ventilatoren aan. De jaarlijkse rekening kan daardoor onverwachts vervelend uitpakken. Energie besparen is geld besparen!

energietarieven komende jaren omhoog
De energietarieven gaan de komende jaren opnieuw omhoog

Eric 3 december 2019

De verwachting is dat de energietarieven de komende jaren opnieuw fors zullen stijgen, dit meldt Vereniging Eigen Huis. Dit komt doordat het zogenoemde capaciteitstarief voor stroom met 20 á 25 procent zal gaan stijgen.

Welkom Energie in problemen
Energieleverancier Welkom Energie kan niet meer leveren, wat betekent dit voor klanten?

Eric 27 oktober 2021

Door de hoge gasprijzen lijkt nu ook de eerste Nederlandse leverancier serieus in de problemen. Het betreft hier Welkom Energie, een relatief kleine energieleverancier met ongeveer 90.000 klanten. Omdat het bedrijf niet meer aan zijn leveringsverplichtingen kan voldoen is de leveringsvergunning per 1 november ingetrokken.