delta energie zeeland

Vattenfall heeft de energietak van Delta overgenomen

Eric 21 januari 2019 Categorie: Energie,

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall heeft de energietak van Delta, die onder andere groene stroom aan consumenten en het midden en kleinbedrijf verkoopt overgenomen. Voor de klanten van Delta gaat er niets veranderen zegt het bedrijf in een persbericht.

Vattenfall logo

Voor de 124 medewerkers van Delta Energie gaat er niets veranderen. Het kantoor van Delta energie in Middelburg blijft behouden, ook de winkels blijven open. tevens gaat er niets veranderen me voor houders van contracten met Delta Energie. Delta energie gaat zelfstandig door, enkel de aandelen gaan over naar Vattenfall. Voor de klanten verandert er dus niets aldus de woordvoerder van het Zeeuwse Delta energie.

Delta energie acht zichzelf te klein om de energietransitie in Zeeland op de rails te zetten. We hebben met Delta energie wel al een stap voorwaarts gezet met het leveren van 100% groene stroom aan de Zeeuwen. Voor de noodzakelijke energietransitie, om onze klimaatdoelen te halen, zijn er nog een aantal stappen nodig die slagkracht en schaalgrootte vereisen. Vattenfall kan ons beide leveren.

We zullen onze sterke betrokkenheid met Zeeland behouden

Marco Visser, Algemeen directeur Delta.

Het is niet de eerste keer dat Vattenfall in het Nederlandse markt actief is, in 2009 nam het energiebedrijf het Nederlandse Nuon over, wat daarna Vattenfall is gaan heten. Het bedrijf is de marktleider van Noord-Europa. In een eerder stadium zijn de fossiele brandstof stof centrales verkocht. Er is de laatste jaren flink geïnvesteerd in zonne- en windenergie. Vattenfall is ook bezig met het bouwen van het eerste subsidievrije Windpark in Nederland. Hiernaast is Vattenfall actief in Zeeland, het exploiteert een Windpark in Sluis en neemt stroom af van het zonnepark in Middelburg. Delta wil meeprofiteren van het feit dat Vattenfall veel groene energie produceert.

Windpark bij Sluis

Windpark bij Sluis

Marco Visser de Topman van Delta zegt dat de overname door Vattenfall goed nieuws is voor Zeeland. hij zegt blij te zijn met de overname van Delta energie door Vattenfall, hierdoor wordt er een stevige basis gelegd om voorop te blijven lopen In de ontwikkeling van energie uit duurzame bronnen. We zullen sterk betrokken blijven in Zeeland.

De Zweedse investeringsmaatschappij EQT dat eigenaar is van Delta, voegde het afgelopen jaar de kabelaanbieders Delta en het Schiedamse Caiway al samen. Ze gingen samen verder er onder de naam Delta Fiber Nederland.

delta caiway

De deal moet nog worden goedgekeurd door de kartelwaakhond ACM.

Vind jouw ideale energiecontractVergelijken

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • Delta
  • Vattenfall

Gerelateerde artikelen

energie overstappen gunstig
Aanbod van energiecontracten groeit en overstappen kan weer lonen

Femke 26 januari 2022

De prijsontwikkelingen op de energiemarkt van de afgelopen maanden zijn gerust chaotisch te noemen. Het lijkt er echter op dat de markt een beetje tot rust komt. De energieprijs is nog wel hoog, maar doordat het wat stabiliseert valt er wel weer meer te kiezen en het weer lonen om over te stappen.

biomassacentrale in Diemen
Twijfels over biomassa: de Vattenfall centrale in Diemen op losse schroeven

Eric 2 juli 2020

In Diemen zou de grootste biomassacentrale van Nederland komen. Energiemaatschappij Vattenfall, de initiatiefnemer voor de bouw van deze centrale, heeft dit echter op de lange baan geschoven. Pas halverwege volgend jaar wil het concern een definitief besluit nemen over de bouw van de biomassacentrale bij Diemen. Het project ligt trouwens niet helemaal stil: voorlopig gaan de voorbereidingen voor de bouw nog wel door.

energielabel apparaten
Energieverbruik vaak hoger dan energielabel aangeeft

Femke 27 maart 2019

Veel apparaten blijken minder energiezuinig te zijn dan op het energielabel wordt aangegeven. Dit blijkt uit een onderzoek van de Voedsel en Warenautoriteit NVWA. Vooral bij televisies, vaatwassers en koelkasten blijkt het energieverbruik vaak niet te kloppen met het energielabel.

Greenchoice windmolens Hartelkanaal
Greenchoice neemt batterij voor windenergie ingebruik

Frank 16 juli 2019

Energieleverancier Greenchoice heeft bij het windmolenpark Hartelkanaal een gigantische batterij in gebruik genomen voor de opslag van windenergie. De locatie van dit windmolenpark ligt in de Rotterdamse haven. Met een opslagcapaciteit van 10 Megawattuur (MWh) is dit een zeer forse batterij met een omvang van wel zes zeecontainers.