Route Mobiel Pechhulp

Direct naar:

Klantenservice:

072-5 185 640
Ma t/m vr van 08:00 tot 18:00 uur
Pechhulp: 020-6 515 115 (dag en nacht)

Route Mobiel is uitgegroeid tot een grote en bekende aanbieder van pechhulp in Nederland en de vrijwel alle andere Europese landen. Men profileert zich als pechhulpdienst zonder onnodige diensten om daardoor scherpe abonnementstarieven te kunnen bieden. De pechhulpverzekeringen van Route Mobiel zijn duidelijk en altijd inclusief woonplaatsservice.

De geschiedenis van Route Mobiel

Route Mobiel ontstond in 2004. Het merk werd in de markt gezet met opvallende commercials waarin werd aangeschopt tegen de gevestigde orde. Die gevestigde orde was volgens Route Mobiel de ANWB Wegenwacht. Deze zou een monopolie hebben op pechhulp en daardoor veel te duur zijn.

Route Mobiel kwam met een goedkoper alternatief voor de Wegenwacht en bood pechhulp aan zonder onnodige poespas, zoals het magazine Kampioen wat je er bij de ANWB automatisch bij krijgt.

Het bedrijf is opgericht door Michiel Muller en Marc Schröder, maar tegenwoordig is het onderdeel van VIVAT, waaronder onder andere ook Reaal en NowGo vallen.

Behalve pechhulp is Route Mobiel later ook reisverzekeringen en autoverzekeringen gaan aanbieden. In 2018 zijn deze verzekeringsproducten echter overgenomen door nowGo, waardoor Route Mobiel weer puur een pechhulp aanbieder is, waar het in 2004 ook voor is opgericht.

Route Mobiel heeft geen eigen pechhulpverleners zoals de Wegenwacht dat wel heeft. Men werkt met een netwerk van zelfstandige pechhulpverleners die worden aangestuurd door een bij SOS International ondergebrachte alarmcentrale. In Nederland wordt er pechhulp verleend vanuit ongeveer 130 locaties, waardoor men naar eigen zeggen gemiddeld binnen maximaal een half uur ter plekke is.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Route Mobiel
Postbus 600
1800 AP Alkmaar

Opgericht: 2004

Route Mobiel op Wikipedia

Vergelijk alle pechhulpdienstenVergelijken

Route Mobiel opzeggen

Als je met een Route Mobiel verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van Route Mobiel of op de website naar de procedure voor opzeggen.