Route Mobiel Pechhulp

Route Mobiel logo

Klantenservice:

072-5 185 640
Ma t/m vr van 08:00 tot 18:00 uur
Pechhulp: 020-6 515 115 (dag en nacht)

Route Mobiel is uitgegroeid tot een grote en bekende aanbieder van pechhulp in Nederland en de vrijwel alle andere Europese landen. Men profileert zich als pechhulpdienst zonder onnodige diensten om daardoor scherpe abonnementstarieven te kunnen bieden. De pechhulpverzekeringen van Route Mobiel zijn duidelijk en altijd inclusief woonplaatsservice.

De geschiedenis van Route Mobiel

Route Mobiel ontstond in 2004. Het merk werd in de markt gezet met opvallende commercials waarin werd aangeschopt tegen de gevestigde orde. Die gevestigde orde was volgens Route Mobiel de ANWB Wegenwacht. Deze zou een monopolie hebben op pechhulp en daardoor veel te duur zijn.

Route Mobiel kwam met een goedkoper alternatief voor de Wegenwacht en bood pechhulp aan zonder onnodige poespas, zoals het magazine Kampioen wat je er bij de ANWB automatisch bij krijgt.

Het bedrijf is opgericht door Michiel Muller en Marc Schröder, maar werd in 2007 onderdeel van VIVAT, waaronder onder andere ook Reaal en NowGo vallen. In 2020 werd Reaal / VIVAT overgenomen door de NN Group (Nationale Nederlanden).

Behalve pechhulp is Route Mobiel later ook reisverzekeringen en autoverzekeringen gaan aanbieden. In 2018 zijn deze verzekeringsproducten echter overgenomen door nowGo, waardoor Route Mobiel weer puur een pechhulp aanbieder is, waar het in 2004 ook voor is opgericht.

Route Mobiel heeft geen eigen pechhulpverleners zoals de Wegenwacht dat wel heeft. Men werkt met een netwerk van zelfstandige pechhulpverleners die worden aangestuurd door een bij SOS International ondergebrachte alarmcentrale. In Nederland wordt er pechhulp verleend vanuit ongeveer 130 locaties, waardoor men naar eigen zeggen gemiddeld binnen maximaal een half uur ter plekke is.

Het einde van Route Mobiel

Begin 2021 heeft de nieuwe eigenaar, NN Group, aangekondigd dat Route Mobiel verdwijnt. Lopende abonnementen worden aan het einde van de looptijd niet meer verlengd. Daarmee komt na 17 jaar een einde aan Route Mobiel. De NN Group raadt klanten aan een OHRA autoverzekering te nemen waarbij pechhulp standaard in zit.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Route Mobiel
Postbus 600
1800 AP Alkmaar

Opgericht: 2004

Route Mobiel op Wikipedia

Route Mobiel opzeggen

Als je met een Route Mobiel verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van Route Mobiel of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met Route Mobiel? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Route Mobiel? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Route Mobiel

Henk van de Maat

Al jaren lang lid van. Bij pech altijd de problemen snel en goed opgelost.
Jammer dat eind 2021 er een eind aan komt.
In ieder geval bedankt voor jullie diensten.