Reaal Verzekeringen

Reaal, voor veel mensen wellicht nog bekend van de hilarische commercials met Rijk de Gooijer en zijn uitspraak “foutje, bedankt!”. Het bedrijf heeft een breed aanbod aan verzekeringen op het gebied van wonen, leven, mobiliteit, werken en dieren. De verzekeringen van Reaal zijn helder en met een duidelijke uitleg.

De geschiedenis van Reaal

Reaal heeft met ruim honderd jaar een lange geschiedenis waarbij het verschillende namen heeft gehad. In 1904 werd de verzekeringsmaatschappij opgericht als De Centrale en was een initiatief van de vakbonden. Het was een verzekeraar voor de arbeidersklasse.

In 1990 werd na een fusie tussen De Centrale en Concordia de naam Reaal aangenomen. In 1996 werd Hooge Huys Verzekeringen overgenomen, wat voor een aanzienlijke groei zorgde. In 1997 fuseerde Reaal met de SNS Bank en werd de naam SNS Reaal.

Met de overnames in de jaren daarna van onder andere Zwitserleven en de Nederlandse vestiging van AXA werd het één van de grootste verzekeraars van ons land.

In 2013, volop in de kredietcrisis loopt het mis met SNS Reaal. De staat grijpt in en het bedrijf wordt genationaliseerd én gesplitst. De bank en verzekeraar worden van elkaar gescheiden, de verzekeringsactiviteiten worden ondergebracht in VIVAT, ook het moederbedrijf van NowGo en Route Mobiel. In 2015 wordt VIVAT vervolgens verkocht aan het Chinese Anbang.

In 2020 is VIVAT Schadeverzekeringen en daarmee ook Reaal overgenomen door de NN Group, beter bekend als Nationale Nederlanden. Door deze overname zal Reaal als merk op termijn helemaal verdwijnen. De Reaal verzekeringen worden ondergebracht bij Nationale Nederlanden en OHRA, ook onderdeel van de NN Group.

Reaal Dier & Zorg

Reaal dier en zorg logo

Reaal Dier & Zorg komt voort uit Proteq Dier & Zorg en biedt een huisdierenverzekering voor honden en katten. Door de overname van Reaal door de NN Group is dit merk inmiddels ondergebracht bij de OHRA huisdierenverzekering.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 274
1800 BH Alkmaar

Opgericht: 1904
Aantal klanten: +/- 1,8 miljoen

Reaal op Wikipedia

Reaal opzeggen

Als je met een Reaal verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van Reaal of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met Reaal? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Reaal? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Reaal

rob

Overlijdingsrisico verzekering zou volgens de site van Reaal binnen 3 weken uitkeren. Na 4 weken gebeld, er was nog niets mee gedaan. Na 5 weken weer gebeld, er was nog steeds niets gebeurd.....