overname Simpel door T Mobile

Mobiele provider Simpel overgenomen door T-Mobile

Frank Update: 17 november 2020
Leestijd 2 minuten Categorie: Mobiel,

Simpel wordt overgenomen door T-Mobile. Officieel moet de overname nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), maar dat is bij deze overname waarschijnlijk slechts een formaliteit.

Update: de ACM heeft de overname goedgekeurd op 16 november 2020, zie dit persbericht.

Simpel is een virtuele provider

Simpel is een zogeheten virtuele provider. Dit betekent dat men geen eigen mobiele netwerk heeft, maar gebruik maakt van het netwerk van een provider die dat wel heeft. In Nederland zijn momenteel vier providers met een eigen netwerk, namelijk KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Omdat T-Mobile enkele jaren geleden al Tele2 overnam is het de verwachting dat de netwerken van deze providers op termijn samengevoegd zullen worden.

Simpel maakt als virtuele provider al jaren gebruik van het netwerk van T-Mobile, daardoor zullen er technisch gezien weinig obstakels zijn bij de overname.

Simpel was al eerder onderdeel van T-Mobile

T-Mobile en Simpel zijn naast het feit dat ze van hetzelfde netwerk gebruik maken bepaald geen onbekenden van elkaar. Van 2010 tot 2014 was T-Mobile namelijk ook al de eigenaar van Simpel. In 2010 werd de toen zelfstandige, in 2007 opgerichte, provider overgenomen door T-Mobile. Tot die tijd maakte Simpel gebruik van het mobiele netwerk van KPN. Na deze overnamen werden echter alle abonnees overgezet naar het netwerk van T-Mobile, maar bleven wel klant van het merk Simpel.

In 2014 werd Simpel door een zogenoemde management buy-out weer een zelfstandige provider, maar men bleef het gebruik maken van het T-Mobile netwerk.

T-Mobile pand

T-Mobile wil concurrentiepositie verstevigen

Simpel is de laatste jaren als budget provider sterk gegroeid, wellicht ook door de opvallende commercials met de vingers. Deze sterke groei is voor T-Mobile een belangrijke reden voor de overname, men wil hiermee de marktpositie ten opzichte van KPN en ZiggoVodafone verstevigen.

Hoeveel geld er met de overname is gemoeid wil geen van beide partijen bekend maken.

Verandert er iets voor Simpel klanten?

Klanten van Simpel hebben inmiddels een e-mail ontvangen met daarin meer informatie over de overname. Er wordt gemeld dat er niet zal veranderen voor de abonnees van Simpel. Het abonnement zal gewoon onder dezelfde voorwaarden doorlopen en omdat al gebruik wordt gemaakt van hetzelfde netwerk zal ook de simkaart niet vervangen hoeven worden.

Het merk Simpel zal vooralsnog gewoon blijven bestaan, alleen de aandeelhouder wijzigt, zo stelt men. Hiermee krijgt Simpel dezelfde status als provider Ben, wat ook eigendom is van T-Mobile en een virtuele provider op diens netwerk is.

Vergelijk mobiele providersVergelijken

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Frank is een expert op het gebied van computers, internetverbindingen en telefonie. Als techblogger schrijft hij artikelen voor diverse websites, waaronder ook KiesZeker.

Tags

  • T-Mobile
  • Simpel
  • Ben

Gerelateerde artikelen

vaste telefoon steeds minder gebruikt
Bellen met de vaste telefoon steeds minder gebruikelijk

Eric 13 september 2020

Tot in de eerste jaren van deze eeuw was de vaste telefoon nog ongekend populair. Maar vast bellen is in de loop der jaren steeds duurder geworden. Waar je vroeger toch maar even de vaste telefoon pakte om een wat langer gesprek te voeren, ben je met je tegenwoordig mobiel juist veel goedkoper uit. Toch hebben veel huishoudens nog steeds een vaste lijn.

niet loyaal zijn bespaart
Loyaal zijn is vaak goed, maar niet voor je vaste lasten

Bregje Update: 1 april 2023

Loyaliteit wordt vaak gewaardeerd en beloond, maar voor vaste lasten zoals abonnementen, energiecontracten en verzekeringen geldt dat vaak juist niet. Kijk je nooit naar je contracten om, dan betaal je na verloop van tijd juiste het meeste!

5G netwerk T Mobile
T-Mobile heeft nu een 5G netwerk met landelijke dekking

Frank 30 oktober 2020

Eerder dan de provider zelf had verwacht zegt T-Mobile nu in heel Nederland 5G te bieden. Kanttekening bij deze claim is dat landelijk feitelijk betekent dat 90 procent van de bevolking in een gebied woont waar buitenshuis 5G dekking is.

KPN 5G snelste netwerk
Het KPN 5G netwerk als beste getest in Nederland

Eric 10 december 2020

Ieder jaar onderzoeken Connect Magazine en Umlaut de kwaliteit van de mobiele netwerken in Nederland. Dit jaar zijn daarbij voor het eerst ook de 5G netwerken meegenomen. Alhoewel het KPN 5G netwerk nog niet in het hele land beschikbaar is, is het wel als snelste uit het onderzoek gekomen.