overname Simpel door T Mobile

Mobiele provider Simpel overgenomen door T-Mobile

Frank Update: 17 november 2020
Leestijd 2 minuten Categorie: Mobiel,

Simpel wordt overgenomen door T-Mobile. Officieel moet de overname nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), maar dat is bij deze overname waarschijnlijk slechts een formaliteit.

Update: de ACM heeft de overname goedgekeurd op 16 november 2020, zie dit persbericht.

Simpel is een virtuele provider

Simpel is een zogeheten virtuele provider. Dit betekent dat men geen eigen mobiele netwerk heeft, maar gebruik maakt van het netwerk van een provider die dat wel heeft. In Nederland zijn momenteel vier providers met een eigen netwerk, namelijk KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Omdat T-Mobile enkele jaren geleden al Tele2 overnam is het de verwachting dat de netwerken van deze providers op termijn samengevoegd zullen worden.

Simpel maakt als virtuele provider al jaren gebruik van het netwerk van T-Mobile, daardoor zullen er technisch gezien weinig obstakels zijn bij de overname.

Simpel was al eerder onderdeel van T-Mobile

T-Mobile en Simpel zijn naast het feit dat ze van hetzelfde netwerk gebruik maken bepaald geen onbekenden van elkaar. Van 2010 tot 2014 was T-Mobile namelijk ook al de eigenaar van Simpel. In 2010 werd de toen zelfstandige, in 2007 opgerichte, provider overgenomen door T-Mobile. Tot die tijd maakte Simpel gebruik van het mobiele netwerk van KPN. Na deze overnamen werden echter alle abonnees overgezet naar het netwerk van T-Mobile, maar bleven wel klant van het merk Simpel.

In 2014 werd Simpel door een zogenoemde management buy-out weer een zelfstandige provider, maar men bleef het gebruik maken van het T-Mobile netwerk.

T-Mobile pand

T-Mobile wil concurrentiepositie verstevigen

Simpel is de laatste jaren als budget provider sterk gegroeid, wellicht ook door de opvallende commercials met de vingers. Deze sterke groei is voor T-Mobile een belangrijke reden voor de overname, men wil hiermee de marktpositie ten opzichte van KPN en ZiggoVodafone verstevigen.

Hoeveel geld er met de overname is gemoeid wil geen van beide partijen bekend maken.

Verandert er iets voor Simpel klanten?

Klanten van Simpel hebben inmiddels een e-mail ontvangen met daarin meer informatie over de overname. Er wordt gemeld dat er niet zal veranderen voor de abonnees van Simpel. Het abonnement zal gewoon onder dezelfde voorwaarden doorlopen en omdat al gebruik wordt gemaakt van hetzelfde netwerk zal ook de simkaart niet vervangen hoeven worden.

Het merk Simpel zal vooralsnog gewoon blijven bestaan, alleen de aandeelhouder wijzigt, zo stelt men. Hiermee krijgt Simpel dezelfde status als provider Ben, wat ook eigendom is van T-Mobile en een virtuele provider op diens netwerk is.

Vergelijk mobiele providersVergelijken

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Frank is een expert op het gebied van computers, internetverbindingen en telefonie. Als techblogger schrijft hij artikelen voor diverse websites, waaronder ook KiesZeker.

Tags

  • T-Mobile
  • Simpel
  • Ben

Gerelateerde artikelen

tips voor een langer leven voor je smartphone
9 tips waarmee je smartphone jaren langer meegaat

Frank 3 maart 2020

Gemiddeld wordt een smartphone na zo’n twee jaar vervangen door een nieuwe. Met wat simpele handelingen, trucs of een kleine investering kan de telefoon echter vaak nog wel wat jaartjes mee. En daarmee kun je veel besparen én het is beter voor het milieu.

snel mobiel internet
Advies: verplichte minimale snelheid voor mobiel internet

Eric 16 februari 2019

Door het vastleggen van een verplichte minimale snelheid voor mobiel internet kan Nederland voorop blijven lopen op dit gebied. Dit advies is voortgekomen uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Indien het advies wordt gevolgd kan de gemiddelde snelheid hiermee op meer dan 100 Mbps uitkomen.

oude telefoon wegdoen
Wat kun je allemaal doen met je oude mobiele telefoon?

Frank Update: 11 januari 2024

Een nieuw mobiel abonnement sluit je vaak af in combinatie met een nieuwe telefoon. Je oude telefoon kun je dan als reserve in een la bewaren. Daar is niets mis mee, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. We zetten voor je op een rij wat je allemaal met je oude telefoon kunt doen en waar je aan moet denken.

goedkoper bellen naar buitenland
Goedkoop bellen in de EU tarieven zijn vanaf nu lager

Femke 23 mei 2019

Vanaf heden is bellen naar andere landen binnen de Europese Unie aanzienlijk goedkoper geworden. Dat geldt overigens ook voor het versturen van sms-berichten. Voor maximaal 0,19 eurocent per minuut kan er vanuit Nederland gebeld worden naar een willekeurig EU-land. Ook het versturen van een sms bericht is met maximaal 0,06 eurocent excl. btw aanzienlijk voordeliger geworden.