HEMA stopt met mobiel

HEMA Mobiel stopt volgend jaar, wat moet je doen als klant?

Frank Update: 15 juli 2021
Leestijd 3 minuten Categorie: Mobiel,

De HEMA is alom bekend als oer-Hollands warenhuis. Maar er zijn meer producten en diensten die het vertrouwde HEMA-merk dragen. Zo kun je diverse verzekeringen bij de HEMA afsluiten en kun je zelfs prepaid mobiel bellen met de HEMA als provider. Deze mobiele telefoondienst gaat echter verdwijnen in 2022 en vanaf mei van dit jaar kun je al geen beltegoed meer kopen hiervoor. Hoe zit dat als je klant bent bij deze mobiele provider?

Waarom stopt HEMA met mobiele telefonie?

Met het starten van een virtuele mobiele provider sloot de HEMA zich aan bij een trend waarbij grote bekende bedrijven een mobiele telefoniedienst begonnen. Denk aan AH Mobiel, Aldi Mobiel, Jumbo Mobiel, Rabo Mobiel etc. Eigenlijk is de lijst van dit soort mobiele providers te lang om op te noemen.

Het bekende spreekwoord “schoenmaker blijf bij je leest” is van toepassing op veel van deze merken. Het betekent dat je je beter kan richten op dingen waar je goed in bent en dat is dan ook de reden dat diverse merken hun mobiele avontuur alweer hebben beëindigd. Zo stopten eerder al de Dekamarkt, Dirk en Kruidvat als mobiele provider. Ook de HEMA geeft nu als reden dat het niet meer past bij het assortiment en de strategie van het bedrijf.

Hoe lang kun je HEMA Mobiel nog gebruiken?

Op 1 mei 2022 zal HEMA Mobiel definitief stoppen. Vanaf deze datum werkt de simkaart niet meer en is het beltegoed niet meer geldig. Omdat het beltegoed altijd één jaar geldig is, zal er vanaf 1 mei 2021, geen beltegoed voor HEMA-simkaarten meer worden verkocht. Dit is dus precies één jaar voor de opheffing.

Feitelijk betekent dit dus dat als je beltegoed na 1 mei 2021 op is, dat je niet meer kunt bellen en internetten via jouw HEMA-simkaart. Vanaf dat moment kun je 90 dagen lang, maar uiterlijk tot 1 mei 2022, alleen nog gebeld worden en sms-berichten ontvangen. Na deze periode zal je simkaart definitief geblokkeerd worden en vervalt je 06-nummer, tenzij je voor die tijd bent overgestapt met nummerbehoud.

Hoe behoud je je HEMA 06-nummer?

Als je je nummer van je HEMA prepaid simkaart wilt behouden, dan is het noodzakelijk dat je binnen 90 dagen nadat je beltegoed is opgeraakt en in ieder geval vóór 1 mei 2022 overstapt naar een andere provider en daar nummerbehoud aanvraagt. De nieuwe provider zal je 06-nummer porteren naar de nieuwe simkaart die je van deze provider ontvangt.

Overigens kun je ook al overstappen voordat je je beltegoed hebt opgebruikt. In dat geval vervalt echter het tegoed, dit wordt niet terugbetaald of overgenomen door de nieuwe provider.

Stap als HEMA klant nu over naar Simyo en krijg gratis extra beltegoed!

Wil je prepaid blijven bellen zoals je gewend bent bij HEMA? Dan brengen wij graag de zomeractie van Simyo onder de aandacht. Als je nu Simyo prepaid bestelt via onderstaande link, dan ontvang je namelijk gratis 5 euro extra beltegoed, ongeacht welk pakket je bestelt!

Let op dat dit een tijdelijke aanbieding is. Uiteraard kun je je HEMA 06-nummer gratis meenemen naar Simyo prepaid.

Overstappen naar een andere provider

De deal van Simyo is wellicht interessant, maar het verdient aanbeveling om ook naar andere opties te kijken. Ondanks dat andere providers geen speciale acties hebben voor HEMA Mobiel klanten, zijn er wel regelmatig aantrekkelijk aanbiedingen die wellicht nog meer voordeel bieden.

Zo hebben veel providers regelmatig een actie waarbij je geen aansluitkosten betaalt of waarbij je bijvoorbeeld extra beltegoed of dubbele data krijgt. Als je alle aanbieding op een rij wilt zien, raadpleeg dan hieronder onze sim only vergelijker, of kijk op onze speciale aanbiedingen pagina.

Vind een alternatief voor HEMA MobielVergelijken

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Frank is een expert op het gebied van computers, internetverbindingen en telefonie. Als techblogger schrijft hij artikelen voor diverse websites, waaronder ook KiesZeker.

Tags

  • HEMA
  • Simyo

Gerelateerde artikelen

vaste telefoon steeds minder gebruikt
Bellen met de vaste telefoon steeds minder gebruikelijk

Eric 13 september 2020

Tot in de eerste jaren van deze eeuw was de vaste telefoon nog ongekend populair. Maar vast bellen is in de loop der jaren steeds duurder geworden. Waar je vroeger toch maar even de vaste telefoon pakte om een wat langer gesprek te voeren, ben je met je tegenwoordig mobiel juist veel goedkoper uit. Toch hebben veel huishoudens nog steeds een vaste lijn.

gratis EU roaming 10 jaar verlengd
Gratis mobiele roaming in Europa met tien jaar verlengd

Eric 25 februari 2021

Met dank aan de Europese Commissie kunnen we tegenwoordig in alle landen van de EU bellen, gebeld worden en internetten zonder extra buitenland kosten. Het verbod op roamingkosten zou in 2022 aflopen, maar wordt met tien jaar verlengd.

wifi problemen oplossen
Heb jij ook last van Wifi problemen?

Frank Update: 29 maart 2023

Wie zit er tegenwoordig niet met zijn tablet of laptop voor de TV? Dan komen wifi problemen erg ongelegen. Problemen met  streamen, trage wifi snelheid, minuten bezig om mailtjes te verzenden of ontvangen etc. Mocht je deze wifi problemen herkennen, dan zullen deze tips je helpen om jouw wifi te verbeteren.

niet loyaal zijn bespaart
Loyaal zijn is vaak goed, maar niet voor je vaste lasten

Bregje Update: 1 april 2023

Loyaliteit wordt vaak gewaardeerd en beloond, maar voor vaste lasten zoals abonnementen, energiecontracten en verzekeringen geldt dat vaak juist niet. Kijk je nooit naar je contracten om, dan betaal je na verloop van tijd juiste het meeste!