Tele2 internet, TV en mobiel

Tele2

Klantenservice:

020-7544444
of 1200 voor Tele2 klanten
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 20:00
zaterdag van 9:00 tot 18:00

Tele2 presenteert zich als uitdager van de gevestigde orde. Volgens het bedrijf zit de huidige telecommarkt namelijk nog vol beperkingen en onmogelijkheden. Men biedt een innovatief totaalpakket aan op het gebied van internet, TV en bellen.

Op mobiel gebied beschikt Tele2 over een eigen landelijk 4G netwerk. Tele2 staat bekend om mobiele abonnementen met veel belminuten en data tegen scherpe tarieven. Het bedrijf is ontstaan met de missie bestaande telecommonopolies af te breken, die mentaliteit zie je tegenwoordig nog steeds terug in de tarieven.

Tele2 geschiedenis

Tele2 is oorspronkelijk een Zweedse telecomprovider. Men is in Nederland begonnen met het aanbieden van goedkoop vast bellen via carrier preselect. Hiervoor moest je met je vaste KPN telefoonlijn 1602 vóór het te bellen nummer draaien of toetsen, waarna je gesprekken via Tele2 werden gerouteerd tegen veel lagere belkosten.

Vanaf 2001 is Tele2 ook mobiele telefonie gaan aanbieden via MVNO (Mobile Virtual Network Operator), wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van het netwerk van een andere provider. Men deed dit eerst via het Telfort netwerk, wat later opging in KPN, maar in 2009 is men overgestapt naar het T-Mobile netwerk.

In 2012 verwierf Tele2 bij een veiling eigen frequenties voor een nieuw 4G netwerk. Vanaf 2013 is dit netwerk opgebouwd, waarbij zendmasten werden gedeeld met T-Mobile, dit had voor beide providers financiële voordelen.

In 2018 is de Nederlandse tak van Tele2 gefuseerd met T-Mobile. Beide merken blijven vooralsnog zelfstanding opereren.

Netwerk en diensten

 • Internet & TV
 • Internet via glasvezel
 • Internet via VDSL
 • Internet via ADSL
 • Digitale interactieve televisie
 • TV kijken via app
 • Telefonie (vast bellen)
 • Mobiel
 • Mobiele abonnementen
 • 4G internet
 • eigen Tele2 netwerk
  Tele2 dekkingskaart 4G 5G

  (klik voor netwerkdetails)

Overige gegevens

Postadres:
Tele2 Nederland B.V.
Postbus 289
2400 AG Alphen aan den Rijn

Opgericht: 1993

Tele2 op Wikipedia

Vergelijk alle internet & TV providersVergelijken

Vergelijk alle providers voor mobielVergelijken

Tele2 opzeggen

Als je het abonnement bij Tele2 op wilt zeggen, log dan in op de klantenomgeving, te bereiken via de website van Tele2. Indien je hiervoor de inloggegevens mist, neem dan contact op met de klantenservice.

Neem je zowel mobiele telefonie als je vaste aansluiting af bij Tele2? Dan ontvang je mogelijk een combi korting. Als je in dat geval één van beide opzegt, houdt er dan rekening mee dat de korting vervalt en je mogelijk dus iets meer gaat betalen voor de dienst die je behoudt.

Als je een telefoonabonnement opzegt, mobiel of vast en je wilt het telefoonnummer meenemen naar een andere provider, maak dan gebruik van de overstapservice van deze nieuwe provider. De nieuwe provider zal dan jouw abonnement bij Tele2 opzeggen en er voor zorgen dat het telefoonnummer wordt geporteerd. Indien je zelf het abonnement opzegt bij Tele2 kan dat gevolgen hebben voor de overname van het nummer en raak je deze mogelijk kwijt.

Ervaringen met Tele2? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van Tele2? Of heb je op een andere manier ervaring met deze provider? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Tele2

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Tele2. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Tele2? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!