Robin Mobile nu Buget Mobiel

Robin Mobile gaat verder als Budget Mobiel

Bregje 9 januari 2020 Categorie: Mobiel,

Robin Mobile zal vanaf 16 januari als merknaam verdwijnen. De nieuwe naam wordt vanaf dan Budget Mobiel. In 2019 is de provider overgenomen door Nuts Groep, eigenaar van onder andere Budget Energie en NLE. Nadat de Nuts Groep eerder de internettak van NLE heeft hernoemd naar Budget Alles-in-1 is het nu dus de beurt aan Robin Mobile. Na deze naamswijziging biedt het label Budget nu diensten in drie verschillende markten, namelijk energie, internet, TV en bellen voor thuis én mobiele telefonie.

Het succes van Robin Mobile

Robin Mobile is in 2013 opgericht door Wilfred Rottier die eerder al met succes het door KPN overgenomen Ortel Mobile had opgericht. Wilfred had de overtuiging dat mobiele telefonie anders, goedkoper en duidelijker kon. Vooral de hoge tarieven die in rekening werden gebracht bij overschrijding van de bel- of databundel was hem en vooral ook veel consumenten een doorn in het oog.

Dat was dan ook de reden dat Robin Mobile als eerste Nederlandse provider abonnementen met onbeperkt data, bellen en sms’en aanbood tegen een uiterst scherp tarief. Dit was een direct een groot succes, duizenden klanten stapten over naar de provider.
Om de diensten te kunnen blijven aanbieden tegen een voordelig tarief hebben Budget en Robin Mobile in 2019 de krachten gebundeld. De volgende stap is nu dus een nieuwe, maar toch vertrouwde naam.

Robin Mobile wordt Budget Mobiel

Wat verandert er voor klanten?

Voor bestaande klanten zal er naast de naam eigenlijk niets veranderen. Abonnementen lopen gewoon door onder dezelfde voorwaarden, tarieven en bundels. Ook kun je gewoon je huidige simkaart blijven gebruiken.

Voor het inloggen op het klantenpaneel moet je nu inloggen op MijnBudget in plaats van MyRobin. Het nieuwe klantenpaneel vindt je na de naamswijziging op de nieuwe website van Budget Mobiel. Je inloggegevens blijven gewoon hetzelfde.

Dit geldt ook voor de app van Robin Mobile. De app zal worden geüpdatet en daarmee de nieuwe naam krijgen. Ook hier veranderen de inloggegevens niet, dus deze kun je gewoon als vanouds blijven gebruiken.

Met Budget Mobiel nu ook combikorting

Wel kunnen klanten nu profiteren van combikorting. Omdat alles nu onder het Budget label valt krijg je korting als ja naast mobiel ook Budget Alles-in-1 en/of Energie afneemt. Als je twee diensten combineert krijg je een maandelijkse korting van 5 euro op je abonnement. Als je alle drie de diensten afneemt wordt deze korting nog meer!

Nieuwe namen voor de Robin Mobile abonnementen

Zoals gezegd blijven de abonnementen hetzelfde wat betreft voorwaarden en tarieven. Wel krijgen ze Budget namen. Hieronder een overzicht van de gewijzigde namen van de abonnementen.

oude naam nieuwe naam
ROBIN ENTREE 4G Budget Mobiel Entree
ROBIN JUNIOR 4G Budget Mobiel Junior
ROBIN GEWOON SNEL 4G Budget Mobiel Gewoon Snel
ROBIN SUPER SNEL 4G Budget Mobiel Supersnel
ROBIN PIJL SNEL 4G Budget Mobiel Pijlsnel
ROBIN KLEIN ZAKELIJK 4G Budget Mobiel Klein Zakelijk
ROBIN ZAKELIJK 4G Budget Mobiel Zakelijk
ROBIN ZAKELIJK PREMIUM 4G Budget Mobiel Premium
ROBIN BEL & SMS Budget Bel & Sms

Nog niet geactiveerde simkaarten

Heb je kort geleden een abonnement bij Robin Mobile hebt besteld maar je simkaart nog geactiveerd? Geen probleem, je kunt deze onder de nieuwe naam gewoon activeren en gebruiken. Het activeren moet je dan alleen op de nieuwe Budget website doen.

Vind abonnementen voor mobielVergelijken

Over de auteur

Bregje
Bregje van der Goes

Bregje volgt alles op het gebied van consumentenbestedingen. Ze schrijft regelmatig over diensten die je nodig hebt en geeft daarbij tips om hierop te besparen.

Tags

  • Robin Mobile
  • Budget
  • Budget Energie

Gerelateerde artikelen

tips voor kopen refurbished telefoon
Waar moet je op letten bij het kopen van een refurbished telefoon?

Frank 9 februari 2021

De verkoop van refurbished telefoons zit in de lift. Een refurbished telefoon is vaak veel goedkoper in de aanschaf dan hetzelfde model splinternieuw. Wanneer je een refurbished telefoon koopt, is het verstandig om niet alleen op de prijs te letten. De kwaliteit is minstens zo belangrijk, en die verschilt nogal eens.

gratis EU roaming 10 jaar verlengd
Gratis mobiele roaming in Europa met tien jaar verlengd

Eric 25 februari 2021

Met dank aan de Europese Commissie kunnen we tegenwoordig in alle landen van de EU bellen, gebeld worden en internetten zonder extra buitenland kosten. Het verbod op roamingkosten zou in 2022 aflopen, maar wordt met tien jaar verlengd.

niet loyaal zijn bespaart
Loyaal zijn is vaak goed, maar niet voor je vaste lasten

Bregje Update: 1 april 2023

Loyaliteit wordt vaak gewaardeerd en beloond, maar voor vaste lasten zoals abonnementen, energiecontracten en verzekeringen geldt dat vaak juist niet. Kijk je nooit naar je contracten om, dan betaal je na verloop van tijd juiste het meeste!

besparen op vaste lasten
Besparen op vaste lasten doe je met deze 10 tips

Bregje Update: 3 mei 2021

Vaste lasten, iedereen heeft ze en niemand komt er onderuit. Je woonlasten, energielasten, verzekeringen, belastingen en nog veel meer: allemaal kosten voor zaken die we hard nodig hebben. Al valt aan vaste lasten niet te ontkomen, wat je wel kunt doen is ze aanzienlijk verminderen!