Ziggo sneller internet

Hogere internetsnelheid voor Ziggo abonnees

Eric 26 maart 2019
Leestijd 2 minuten Categorie: Internet & TV,

Goed nieuws voor de meeste Ziggo abonnees! De internetprovider en kabelmaatschappij verhoogt namelijk de internetsnelheden voor de consumenten abonnementen in vrijwel het gehele Ziggo gebied. De pakketten Start, Compleet en Max krijgen 25 procent meer download- en uploadsnelheid. Het goedkoopste abonnement gaat daarmee van 40 naar 50 Mbit en het duurste van 400 naar 500 Mbit.

De snelheid van het duurste pakket, Max, komt daarmee op een snelheid van een halve gigabit uploadsnelheid. Voor consumenten was er bij Ziggo nog geen abonnement met deze snelheid. Voor bedrijven was het er wel al, maar die krijgen ook een snelheidsverhoging, namelijk van 500 Mbit (een halve gigabit) naar 600 Mbit voor het duurste zakelijke pakket. het middelste zakelijke abonnement gaat omhoog van 250 Mbit naar 300 Mbit en het goedkoopste blijft gelijk op 60 Mbit.

Zonder tariefsverhoging

Volgens Ziggo zal de aangekondigde verhoging geen invloed hebben op de abonnementstarieven, de prijs blijft vooralsnog zoals het is. De provider heeft 3,3 miljoen klanten die internet afnemen, daarvan zullen in eerste instantie 2,4 miljoen klanten profiteren van de verhoogde snelheid.

De snelheidsverhoging zal gefaseerd plaatsvinden vanaf de tweede week van april. Vier weken later, dus halverwege mei zal deze overal doorgevoerd moeten zijn. De reden dat nog niet het gehele Ziggo gebied kan profiteren is een technische. In een aantal regio's moeten namelijk eerst nog analoge TV zenders uitgefaseerd worden. Deze analoge zenders nemen veel bandbreedte op de kabel in beslag welke nodig is om hogere internetsnelheden te kunnen aanbieden. Het is de verwachting dat de nieuwe snelheden op een later tijdstip ook in deze regio's doorgevoerd zal worden.

Ontvang als eerste onze tips en aanbiedingen!

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je een e-mail zodra wij nieuwe aanbiedingen of interessante tips hebben.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Gigabit internet

Het fusiebedrijf VodafoneZiggo streeft ernaar om in 2022 in het hele Ziggo gebied een snelheid van 1 Gigabit te kunnen aanbieden. Hiervoor is het noodzakelijk dat het kabelnet geschikt wordt gemaakt voor de techniek docsis 3.1. Vanaf volgend jaar zal de stad Utrecht de eerste stad zijn waar het netwerk van Ziggo is aanpast en waarmee dus 1 Gbit leverbaar zal zijn.

kabelnet straatkast

Alle straatkasten moeten worden voorzien van nieuwe apparatuur.

Overigens loopt VodafoneZiggo hiermee niet voorop, de Zeeuwse provider en kabelaar Delta heeft haar gehele netwerk al in 2018 geschikt gemaakt voor docsis 3.1 en biedt al geruime tijd abonnementen met een snelheid van 1 Gigabit aan.

Gigabit internet beschikbaar op jouw adres?Vergelijken

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • Ziggo

Gerelateerde artikelen

hoe kun je online tv kijken
Tv kijken via internet, wat zijn de mogelijkheden?

Eric Update: 31 januari 2024

Steeds meer mensen kijken tv via internet. In haast elk huishouden zijn er wel meerdere mobiele telefoons en tablets waarop je tv kunt kijken via een internetverbinding. Vrijwel alle providers bieden tegenwoordig dan ook de mogelijkheid om tv te kijken via een app of via de browser op je computer of laptop.

tips voor sneller internet
Traag internet? in 7 stappen naar sneller internet

Eric Update: 30 maart 2023

Als je voor de zoveelste keer vol frustratie opgescheept zit met een website die niet laadt, een video die maar blijft haperen of Instagram waarop geen foto’s verschijnen, is het tijd voor actie. Met deze tips helpen wij jou in 7 stappen naar sneller internet!

internetten op je vakantieadres
Bereikbaar en online blijven op vakantie onze tips

Eric Update: 21 februari 2023

Nu de vakanties weer voor de deur staan is het nuttig om de mogelijkheden en valkuilen van bereikbaar en online zijn op je vakantieadres weer eens op een rij te zetten. Of je nu in Nederland blijft, in Europa of naar een land buiten Europa gaat, het is altijd weer opletten dat je geen torenhoge kosten maakt met je bel- en internetgedrag.

Oxxio internet wordt KPN
Oxxio stopt na ruim twee jaar met internet, tv en bellen

Frank 23 april 2021

Oxxio startte begin 2019 met het aanbieden van internet, tv en bellen. Ruim twee jaar later stopt men daar alweer mee, met ingang van 1 juni aanstaande. Waarom stopt Oxxio hiemee? En wat betekent dit voor bestaande klanten?