kabelinternet

Delta levert gigabit internet over de kabel

Eric 30 november 2018
Leestijd 2 minuten Categorie: Internet & TV,

Delta, de internetprovider uit Zeeland levert vanaf 1 december een supersnelle gigabit internetaansluiting via het kabelnetwerk in Zeeland, ook wel bekend als Zeelandnet. Delta is daarmee de eerste internetprovider die abonnementen met deze hoge internetsnelheid levert. De provider leverde al snel snel internet tot 400 MB, dit nieuwe abonnement wordt dus nog 2,5 keer zo snel. Gigabit staat gelijk aan 1000 MBit.

DELTA en Zeelandnet

Delta kan deze gigabit internetsnelheid leveren omdat het Zeelandnet kabelnetwerk daar uitermate geschikt voor is. Ondanks dat deze netwerken al in de jaren 70 en 80 zijn aangelegd is de techniek hedendaags nog zeer geschikt voor snel breedband internet en tegelijkertijd het leveren van digitale TV en telefoon over dezelfde kabel. Dit is mogelijk doordat kabelTV netwerken gebruik maken van coax kabel, in tegenstelling tot het gewone KPN koperdraad telefoonnet. Coaxkabel bestaat uit een kern die geheel is afgeschermd door een mantel van folie. Hierdoor wordt het signaal optimaal afgeschermd en levert daardoor ook op grotere afstanden nauwelijks verlies op. Dit terwijl je bij ADSL op een afstand vanaf zo'n 3 KM vanaf de telefooncentrale al veel van je internetsnelheid kwijt bent doordat de koperen telefoondraden niet op die manier zijn afgeschermd.

Bovendien heeft Delta recent de analoge radio- en televisie beëindigd waardoor er veel capaciteit op de kabel vrij is gekomen. Analoge radio- en TV zenders nemen in tegenstelling tot digitale TV namelijk veel bandbreedte in beslag.
Na het afschakelen van deze analoge signalen heeft Delta in zo'n 15.000 wijkkasten door heel Zeeland de apparatuur vervangen om het netwerk geschikt te maken voor gigabit internet, volgens het zogenoemde DOCSIS 3.1 protocol.

Abonnementen van DELTA internet

DELTA DELTA internet & TV
DELTA internet & TV

Nu 3 GigaWifi-punten t.w.v. 169 euro gratis én de eerste 3 maanden korting op je nieuwe abonnement bij DELTA.
Inclusief gratis installatie door een monteur t.w.v. 90 euro!

Extra voordeel:

de eerste 3 maanden

€ 25,00 p/mnd


ACTIE

Overstappen naar DELTA

Wie wil abonneren of overstappen op dit nieuwe gigabit abonnement heeft een nieuw modem nodig. Dit modem krijg je gratis van de provider in bruikleen, net zoals dat nu al gebruikelijk is bij de andere abonnementen. Het nieuwe abonnement gaat 125 euro per maand kosten, dat is inclusief interactieve digitale televisie.

Delta heeft volgens eigen zeggen altijd de ambitie om het snelste, beste en meest innovatieve netwerk van Nederland te hebben. Dat maakt de provider met deze stap waar, het is namelijk de eerste die deze internetsnelheid kan leveren via het kabelnetwerk. Hiermee laat de provider zien dat het helemaal niet nodig is om straten open te breken om duur glasvezel aan te leggen, de 'ouderwetse" coaxkabel van Zeelandnet kan deze fibersnelheden ook prima aan.

Check jouw gigabit internet!

Wil jij ook internetten op gigabit snelheid? Doe de postcodecheck om te kijken of je in het leveringsgebied van Delta woont of kies anders één van de andere supersnelle internetabonnementen.

Vergelijk alle internetabonnementenVergelijken

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • Delta
  • Provincie Zeeland

Gerelateerde artikelen

Viaplay Nederland
Viaplay vanaf 1 maart beschikbaar bij KPN en Ziggo: wat zijn de mogelijkheden?

Frank 2 februari 2022

Streamingdienst Viaplay komt naar Nederland. Het paradepaardje is de Formule 1, maar daarnaast biedt men ook andere sport, films en series. Viaplay is vanaf 1 maart beschikbaar bij KPN en Ziggo en zij maakten onlangs bekend wat de Viaplay-mogelijkheden voor hun abonnees zijn.

Nederland heeft duur internet
Internet duur in Nederland, vergeleken met andere Europese landen

Femke 13 juli 2021

Uit onderzoek van de Belgische instantie Test Aankoop (vergelijkbaar met de Nederlandse Consumentenbond) blijkt dat we in Nederland veel meer betalen voor internet vergeleken met veel andere West-Europese landen. Hoe komt het dat internet zo duur is in Nederland?

sneller internet KPN glasvezel
KPN versnelt aanleg glasvezel, in 2025 meerderheid woningen aangesloten

Frank 30 november 2020

KPN versnelt de komende jaren de uitrol van glasvezel. Glasvezel is namelijk sneller, stabieler en ook nog eens onderhoudsvriendelijker dan de bestaande koperleidingen. KPN ziet graag dat het aan aansluitingen over 5 jaar is verdubbeld. Om dit te bereiken investeert KPN de komende jaren 3,5 miljard euro.

glasvezel van T Mobile
T-Mobile mengt zich met aanleg glasvezel in de breedband concurrentiestrijd

Frank 12 maart 2021

Goed nieuws voor degene die liever nog vandaag dan morgen worden aangesloten op glasvezel breedband! T-Mobile wil de komende jaren één miljoen extra glasvezelaansluitingen realiseren. Hiermee mengt de provider zich in de hevige concurrentiestrijd tussen de grootste providers.