KPN stopt met Telfort

Telfort stopt, wat zijn de alternatieven?

Eric 25 april 2019 Categorieën: Internet & TV, Mobiel,

Telfort stopt per 1 mei 2019 met het verkopen van abonnementen voor mobiel en thuis (internet, TV en vast bellen). In januari kondigde moederbedrijf KPN al aan te stoppen met diverse onder eigen naam opererende merken, waaronder Telfort. Hiermee voegt men dus nu de daad bij het woord.

Naast Telfort zullen ook de merken XS4ALL en Yes Telecom verdwijnen, alhoewel er recent te kennen is gegeven dat er voor XS4ALL nog naar andere oplossingen wordt gekeken. KPN zal de klanten van deze merken onderbrengen onder haar eigen hoofdmerk. Dit om het eigen merk te verstevigen en kosten te besparen op marketing en personeel. De eigenschappen van de verschillende merken worden volgens het bedrijf behouden, zo staat Telfort bekend om haar scherpe tarieven.

Stopt Telfort ook als merk per 1 mei?

Het merk Telfort blijft voorlopig nog even bestaan, ondanks dat de verkoop van de diensten en producten stopt. De website en de online support blijven na 1 mei nog even bereikbaar, zij het wel in afgeslankte vorm.

Telfort online

De fysieke Telfort winkels sluiten

Wel sluiten per 1 mei alle fysieke Telfort winkels. Gevolg hiervan is dat de ruim 200 winkelmedewerkers hun baan verliezen. Een deel van deze medewerkers kan herplaatst worden binnen KPN, de andere medewerkers wordt begeleiding aangeboden bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Want betekent dit voor Telfort klanten?

Ondanks dat de winkels sluiten en de verkoop van abonnementen stopt verandert er voor bestaande klanten voorlopig niets. De producten en diensten die je bij Telfort hebt lopen blijven gewoon bestaan met dezelfde eigenschappen en voorwaarden. Ook blijft voor deze diensten de merknaam Telfort nog even bestaan en zul je dus ook facturen met daarop de vertrouwde naam ontvangen.
Voor support kun je na 1 mei terecht in de winkels van KPN of via de online kanalen van Telfort.

Uiteindelijk zal het merk dus wél helemaal verdwijnen, alhoewel hier nog geen termijn voor is gegeven. Omdat deze stap al vrij snel volgt op de aankondiging in januari is het echter de verwachting dat het volledige einde nog dit jaar zal plaatsvinden. Daarmee komt er dan een einde aan 23 jaar Telfort in Nederland. Het bedrijf ontstond in 1996 en had enkele jaren later een eigen landelijke dekkend GSM netwerk in Nederland. Na de overname door KPN in 2005 werd dit netwerk geleidelijk geïntegreerd in het KPN GSM netwerk, waarop Telfort als virtuele provider (MVNO) opereerde.

Wat is het beste Telfort alternatief?

Wil je weten wat de alternatieven voor Telfort zijn? Doe dan hieronder de postcode check voor alternatieve Telfort Thuis diensten (vast bellen, internet en TV).

Alternatief voor Telfort Thuis vindenVergelijken

Of check de abonnementen van mobiele abonnementen bij andere providers door hieronder jouw wensen voor MB’s en belminuten op te geven.

Alternatief voor Telfort Mobiel vindenVergelijken

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • Telfort
  • KPN

Gerelateerde artikelen

overname Rekam door DELTA
Het glasvezel- en kabelnetwerk van Rekam overgenomen door DELTA Fiber

Frank 5 februari 2021

Het Zeeuwse DELTA Fiber heeft er met de overname van Rekam in één klap 50.000 aansluitingen bij in de regio Midden-Holland. Hiermee breidt DELTA zijn netwerk van hoofdzakelijk glasvezel verder uit in Nederland. Dit lijkt voornamelijk een strategische zet richting KPN.

sneller internet KPN glasvezel
KPN versnelt aanleg glasvezel, in 2025 meerderheid woningen aangesloten

Frank 30 november 2020

KPN versnelt de komende jaren de uitrol van glasvezel. Glasvezel is namelijk sneller, stabieler en ook nog eens onderhoudsvriendelijker dan de bestaande koperleidingen. KPN ziet graag dat het aan aansluitingen over 5 jaar is verdubbeld. Om dit te bereiken investeert KPN de komende jaren 3,5 miljard euro.

hoe kun je online tv kijken
Tv kijken via internet, wat zijn de mogelijkheden?

Eric Update: 31 januari 2024

Steeds meer mensen kijken tv via internet. In haast elk huishouden zijn er wel meerdere mobiele telefoons en tablets waarop je tv kunt kijken via een internetverbinding. Vrijwel alle providers bieden tegenwoordig dan ook de mogelijkheid om tv te kijken via een app of via de browser op je computer of laptop.

nieuwe Odido shop
Odido: de nieuwe naam van T-Mobile en Tele2

Frank 5 september 2023

T-mobile en Tele2 gaan in Nederland voortaan samen verder onder de nieuwe naam 'Odido'. Terwijl bestaande klanten hun huidige service behouden, introduceert Odido vernieuwde abonnementen, met een onderscheidende familieoptie voor onbeperkte data en bellen.