KPN stopt met Telfort

Telfort stopt, wat zijn de alternatieven?

Eric 25 april 2019 Categorieën: Internet & TV, Mobiel

Telfort stopt per 1 mei 2019 met het verkopen van abonnementen voor mobiel en thuis (internet, TV en vast bellen). In januari kondigde moederbedrijf KPN al aan te stoppen met diverse onder eigen naam opererende merken, waaronder Telfort. Hiermee voegt men dus nu de daad bij het woord.

Naast Telfort zullen ook de merken XS4ALL en Yes Telecom verdwijnen, alhoewel er recent te kennen is gegeven dat er voor XS4ALL nog naar andere oplossingen wordt gekeken. KPN zal de klanten van deze merken onderbrengen onder haar eigen hoofdmerk. Dit om het eigen merk te verstevigen en kosten te besparen op marketing en personeel. De eigenschappen van de verschillende merken worden volgens het bedrijf behouden, zo staat Telfort bekend om haar scherpe tarieven.

Stopt Telfort ook als merk per 1 mei?

Het merk Telfort blijft voorlopig nog even bestaan, ondanks dat de verkoop van de diensten en producten stopt. De website en de online support blijven na 1 mei nog even bereikbaar, zij het wel in afgeslankte vorm.

Telfort online

De fysieke Telfort winkels sluiten

Wel sluiten per 1 mei alle fysieke Telfort winkels. Gevolg hiervan is dat de ruim 200 winkelmedewerkers hun baan verliezen. Een deel van deze medewerkers kan herplaatst worden binnen KPN, de andere medewerkers wordt begeleiding aangeboden bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Want betekent dit voor Telfort klanten?

Ondanks dat de winkels sluiten en de verkoop van abonnementen stopt verandert er voor bestaande klanten voorlopig niets. De producten en diensten die je bij Telfort hebt lopen blijven gewoon bestaan met dezelfde eigenschappen en voorwaarden. Ook blijft voor deze diensten de merknaam Telfort nog even bestaan en zul je dus ook facturen met daarop de vertrouwde naam ontvangen.
Voor support kun je na 1 mei terecht in de winkels van KPN of via de online kanalen van Telfort.

Uiteindelijk zal het merk dus wél helemaal verdwijnen, alhoewel hier nog geen termijn voor is gegeven. Omdat deze stap al vrij snel volgt op de aankondiging in januari is het echter de verwachting dat het volledige einde nog dit jaar zal plaatsvinden. Daarmee komt er dan een einde aan 23 jaar Telfort in Nederland. Het bedrijf ontstond in 1996 en had enkele jaren later een eigen landelijke dekkend GSM netwerk in Nederland. Na de overname door KPN in 2005 werd dit netwerk geleidelijk geïntegreerd in het KPN GSM netwerk, waarop Telfort als virtuele provider (MVNO) opereerde.

Wat is het beste Telfort alternatief?

Wil je weten wat de alternatieven voor Telfort zijn? Doe dan hieronder de postcode check voor alternatieve Telfort Thuis diensten (vast bellen, internet en TV).

Alternatief voor Telfort Thuis vindenVergelijken

Of check de abonnementen van mobiele abonnementen bij andere providers door hieronder jouw wensen voor MB’s en belminuten op te geven.

Alternatief voor Telfort Mobiel vindenVergelijken

Over de auteur

Eric
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • Telfort
  • KPN

Gerelateerde artikelen

Ziggo stopt analoge radio
Analoge FM-radio via de kabel in 2021 definitief uitgefaseerd

Eric 24 januari 2021

Ziggo, de grootste kabelmaatschappij in Nederland gaat in 2021 stoppen met de analoge radio. Het uitfaseren zal net als eerder bij de analoge televisie per regio gebeuren. Als je wilt blijven luisteren naar de radio via de kabel, dan is het dus noodzakelijk om te switchen naar een alternatief. In dit artikel lees je meer over de opties.

geen verplichte concurrentie op kabel
Geen verplichte toegang voor andere providers op de kabel

Frank 28 maart 2020

Tumult in de Nederlandse Telecommarkt. Een recente uitspraak van een Nederlandse rechter heeft de Nederlandse telecommarkt in rep en roer gebracht. In maart 2020 deed een rechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) een opmerkelijke uitspraak. VodafoneZiggo én KPN hoeven hun netwerk niet langer verplicht open te stellen

overstappen met internet en tv
Hoe werkt overstappen van internetprovider?

Bregje 19 december 2019

Overstappen naar een andere internetprovider is niet ingewikkeld, maar het is wel meer dan een administratieve handeling. Zo moet er bijvoorbeeld een nieuw modem geïnstalleerd worden. In dit artikel leg ik je uit hoe je zonder zorgen en gedoe kunt overstappen en online blijft.

eigen modem aansluiten
Vrije modemkeuze is nu een recht, maar wat heb je eraan?

Frank 25 maart 2022

Als je klant wordt van een internetprovider voor vast internet thuis, eventueel met tv en telefoon, dan krijg je vrijwel altijd een modem van de provider toegestuurd, die je bij soms ook verplicht was om te gebruiken. Sinds begin dit jaar heb je echter bij alle providers het recht om een eigen modem te gebruiken.