XS4ALL internet, bellen en TV

Xs4all

Klantenservice:

020-3987666
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur en zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

XS4ALL staat bekend als kwaliteitsprovider. Men biedt internet-, televisie- en telefonieabonnementen via DSL en glasvezel. De provider profileert zich als maatschappelijk bewust en bewaker van jouw privacy op het internet. Kies je voor XS4ALL, dan kies je voor een hoogwaardige verbinding en een deskundige helpdesk.

Klanten van XS4ALL kunnen zonder extra kosten gebruik maken van de KPN WiFi hotspots.

XS4ALL geschiedenis

XS4ALL is in 1993 ontstaan uit hackersorganisatie en tijdschrift Hack-Tic die wilde experimenteren met internettoegang voor consumenten. De naam van het experiment was XS4ALL (toegang voor iedereen) en het bleek al snel veel populairder dan verwacht. Men rekende op 500 klanten in het eerste jaar, maar dit aantal was al na één dag bereikt. Mede daarom werd besloten om een zelfstandig bedrijf te starten om op professionele basis internettoegang aan te kunnen bieden. Hiermee was internetprovider XS4ALL geboren.

In 1998 werd XS4ALL overgenomen door KPN. Bij de overname werd bedongen dat de naam XS4ALL nog minimaal 3 jaar zou blijven bestaan. De provider is echter altijd redelijk zelfstandig blijven opereren als dochter van KPN. Het wist zijn imago van eigenwijs en maatschappelijk bewust altijd te behouden.

In 2004 werd provider Cistron overgenomen door XS4ALL en een jaar later HCCnet, de provider van computerclub HCC. In 2007 nam men vervolgens Demon Internet over. Alle abonnees van deze providers zijn gemigreerd naar het XS4ALL netwerk.

In januari 2019 maakte KPN bekend op termijn te gaan stoppen met de merknaam XS4ALL. Klanten van XS4ALL zullen worden gemigreerd naar KPN. Meteen na de bekendmaking van dit bericht kwamen er veel protesten tegen dit besluit. Een petitie voor het behoud van XS4ALL werd door meer dan 50.000 klanten en sympathisanten getekend. Ook is een actiegroep onder de naam "XS4ALL moet blijven" opgericht.

Vanuit deze actiegroep in eind 2019 provider Freedom ontstaan. Deze provider moet het alternatief worden voor XS4ALL en dan vooral de waarden en service waar de provider altijd voor stond.

Een jaar later, in januari 2020, kondigde KPN aan de naam XS4ALL toch te behouden. De administratieve en technische samenvoeging wordt wel doorgezet, maar XS4ALL blijft een aparte merknaam binnen KPN.

Netwerk en diensten

  • Internet & TV
  • Internet via glasvezel
  • Internet via VDSL
  • Internet via ADSL
  • Digitale interactieve televisie
  • TV kijken via app
  • Telefonie (vast bellen)

Overige gegevens

Postadres:
XS4ALL Internet B.V.
Postbus 1848
1000BV Amsterdam

Opgericht: 1993

XS4ALL op Wikipedia

Vergelijk alle internet & TV providersVergelijken

XS4ALL opzeggen

Je abonnement bij XS4ALL op zeggen kun je normaal gesproken doen via het klantenpaneel op de website van XS4ALL. Heb je de inloggegevens hiervoor niet bij de hand? Neem dan contact op met de klantenservice. Neem je meerdere diensten af? Bijvoorbeeld naast internet ook televisie en/of vast bellen en je wilt alleen één van deze diensten opzeggen? Ook dan kun je het beste even contact opnemen met de XS4ALL klantenservice.

Als je overstapt naar een andere provider en je telefoonnummer voor de vaste lijn wilt behouden, zeg dan niet zelf je abonnement bij XS4ALL op. Laat in dat geval de nieuwe provider de overstap helemaal regelen om te voorkomen dat je je telefoonnummer kwijt raakt.

Je kunt bij de meeste providers van internet, TV en bellen overigens ook gebruik maken van de overstapservice. De nieuwe provider zal dan met XS4ALL de datum van de overstap vaststellen, op deze manier voorkom je dat je zonder aansluiting komt te zitten of juist een periode dubbel moet betalen.

Ervaringen met XS4ALL? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van XS4ALL? Of heb je op een andere manier ervaring met deze provider? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over XS4ALL

Robert Vlaar

Ik zit al jaren bij xs4all, altijd een goede provider geweest. Ze blijven nu wel bestaan, maar het wordt op de achtergrond toch allemaal kpn. Ik kijk het even aan, als het minder wordt ga ik misschien naar freedom, alhoewel ik die hier nu nog niet kan krijgen. We zullen zien... :)