WiFi hotspots

Wat zijn Wifispots?

Als je abonnee bent bij Ziggo of KPN, dan kun je zonder extra kosten gebruik maken van WiFi hotspots ofwel Wifispots. De providers gebruiken er verschillende namen voor.

Een WiFi hotspot is een locatie waar je gebruik kun maken van WiFi internet op je smartphone, tablet of laptop. Deze locaties vind je door het hele land. Het voordeel van deze Wifispots is dat je er geen 4G of 5G voor nodig hebt, je kun onderweg dus gebruik maken van internet zonder je databundel te gebruiken.

onderweg online met wifispots

Met WiFi hotspots kun je ook op reis gratis internetten.

Wat zijn de locaties van deze WiFi hotspots?

Zoals gezegd vind je de Wifispots door het hele land. Bij Ziggo zijn de meeste van deze locaties de wifi routers van de abonnees. Dit zorgt voor een fijnmazig netwerk, want hierdoor zijn in vrijwel iedere straat één of meerdere WiFi hotspots te vinden.

De routers van deze abonnees zijn opengesteld voor gastgebruik, zonder dat dit ten koste gaat van het internetsignaal of de beveiliging bij de abonnee. Het wordt dan wel aangeboden via de router van de abonnee, maar technisch is het een gescheiden kanaal.

Ziggo voorziet bovendien veel van haar wijk verdeelkasten van een Wifispot om hierdoor ook dekking te kunnen bieden op plekken waar minder Ziggo abonnees zijn.

Bij KPN worden WiFi spots vaak aangeboden in of bij openbare gelegenheden, zoals stations en winkels.

Wifispots en beveiliging

Als je gebruik maakt van Wifispots of andere openbare WiFi netwerken, houd er dan rekening mee dat het internetverkeer makkelijk kan worden "afgeluisterd" door een hacker die zich aangemeld kan hebben op hetzelfde netwerk. Je kun je verbinding hiertegen beveiligen door gebruik te maken van een VPN-verbinding. Meer hierover lees je op onze VPN kennisbankpagina.

Hoe kan ik verbinding maken met Wifispots?

Als je Ziggo-abonnee bent kun je deze pagina raadplegen voor meer informatie en instructies voor het maken van verbinding.

Als je KPN-abonnee bent kun je deze pagina raadplegen voor meer informatie en instructies voor het maken van verbinding.

 

Vind jouw ideale abonnementVergelijken

Artikelinformatie

Publicatiedatum: 16 juni 2019
Laatste update: 11 januari 2024