ESPN abonnement

Een abonnement op ESPN-eredivisie, wat zijn de opties?

ESPN is een tv-sportkanaal dat ook de voetbalwedstrijden van de Nederlandse Eredivisie live uitzendt. De naam ESPN is begin 2021 in ons land geïntroduceerd, maar het concept van de zender was al langer bekend onder de naam Fox Sports. Feitelijk heeft het sportkanaal dus alleen een nieuwe naam gekregen.

Wat kun je zien bij ESPN?

De paradepaardjes van ESPN zijn de live sportwedstijden, maar het sportkanaal heeft ook diverse programma’s daar omheen. Wel altijd sport gerelateerd, zo zijn er talkshows en is er sportnieuws.

Bekende programma’s zijn bijvoorbeeld:

  • ESPN Vandaag
  • Voetbalpraat
  • Voetbal op vrijdag
  • Eretribune
  • Goedemorgen Eredivisie
  • Dit was het weekend

Ook worden documentaires rond sport en sporthelden uitgezonden. Naast de live-wedstijden zijn er bovendien herhalingen en samenvattingen daarvan.

Voetbal

Bij ESPN kun je veel live voetbalwedstijden zien zoals de zowel de mannen als vrouwen Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie (eerste divisie), en de KNVB Beker. Daarnaast internationaal voetbal van onder andere UEFA Europa League, de Bundes liga en Copa Sudamerica.

Andere sporten

Maar ook andere sporten zijn live te bekijken, waaronder American Football, MLB, NFL, NHL, UFC en tennis Wimbledon, ATP Tour, WTA.

Hoe kun je ESPN ontvangen?

ESPN bestaat uit totaal vier kanalen. Het eerste kanaal is het hoofdkanaal waarop een selectie van de beste programma’s is te zien en daarnaast de meeste live voetbalwedstrijden. Op kanaal 2 en 3 worden live wedstrijden uitgezonden indien er gelijktijdig meerdere wedstrijden worden gespeeld. Het vierde kanaal is hoofdzakelijk gevuld met internationale sport.

Op welk kanaal de zenders van ESPN uitgezonden worden verschilt per provider.

Wat kost ESPN?

De kosten van een abonnement op ESPN Compleet verschilt per provider. Het varieert van helemaal gratis tot ongeveer 18 euro per maand.

Een aantal providers, zoals KPN, biedt het hoofdkanaal gratis aan in het basispakket. Wil je dan ook de overigens drie kanalen ontvangen, dan moet je een abonnement nemen.

ESPN Watch

ESPN Watch is de app en het online portaal van ESPN. Hiermee kun je overal in Nederland en de rest van de EU de programma’s van ESPN bekijken, live of terugkijken.

ESPN dagpas

Wil je geen abonnement op ESPN omdat je alleen maar incidenteel een live wedstijd wilt kijken? Dan is er bij een aantal providers de optie om een dagpas te kopen. Hiermee krijg je vanaf het moment van activeren 24 uur lang toegang tot alle kanalen.

Artikelinformatie

Publicatiedatum: 9 augustus 2021
Laatste update: 9 augustus 2021