Canal+

Klantenservice:

088-003 85 55
Van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur.

Canal+ is een aanbieder van abonnementen voor radio- en televisiezenders. Van oorsprong biedt men dit aan via de satelliet, maar tegenwoordig ook via internet (IPTV) middels een app, de webbrowser en een groot aantal smart-tv’s. Canal+ richt zich met de abonnementen op satelliet gebruikers, Nederlanders woonachtig in het buitenland en vakantiegangers. Maar doordat men ook TV via internet aanbiedt zijn de abonnementen ook interessant voor mensen die een internet-only abonnement bij een internetprovider hebben.

Het zenderaanbod

Canal+ biedt ruim 170 radiozenders en meer dan 300 TV-zenders aan, veel daarvan in HD-kwaliteit. Hiermee staat men in de top van meest uitgebreide zenderaanbieders in Nederland. De samenstelling van de verschillende TV-pakketten zijn vergelijkbaar met die van kabel- en internetproviders.

Ook de extra pakketten Ziggo Sport Totaal, ESPN en Film1 worden aangeboden. Daarnaast krijg je toegang tot de interactieve ondemanddienst Canal+ Series voor het kijken ofwel bingewatchen van de beste Europese series op het moment dat jij dat wilt.

Extra functionaliteit

De televisie via Canal+ is voorzien van alle interactieve functies die je tegenwoordig mag verwachten. Zo is er begin gemist, uitzending gemist, live TV pauzeren en opnemen.

Canal+ via een internetprovider

Canal+ levert ook de TV-dienst voor een aantal internetproviders. Vooralsnog wordt hiervoor de naam Canal Digitaal gebruikt. Als je bij één van deze providers een internet & TV pakket of een alles in 1 pakket afneemt, dan krijg je daarbij de interactieve TV-dienst van Canal+/Canal Digitaal.

De providers waar Canal+ mee samenwerkt zijn:

De achtergrond van Canal+

Canal+ is in 1996 begonnen onder de naam MultiChoice. Het was één van de eerste Europese aanbieders van digitale televisie via de satelliet. MultiChoice was destijds ook de eigenaar van filmkanaal Film1. Toen Film1 werd overgenomen door het Franse Canal+ werd ook de hele digitale TV-dienst van MultiChoice mee verkocht. Als gevolg hiervan werd de Nederlandse naam gewijzigd in Canal Digitaal als verwijzing naar het moederbedrijf Canal+. Sinds 2024 wordt in Nederland ook de naam van het moederbedrijf gevoerd, met uitzondering van nog enkele tv-diensten.

Canal+ is sinds 2009 onderdeel van M7 Group uit Luxemburg waar ook diverse andere TV- en internetproviders onderdeel van zijn.

Netwerk en diensten

  • Digitale interactieve televisie
  • TV kijken via app
  • ESPN (o.a. Eredivisie voetbal)
  • Ziggo Sport Totaal (o.a. Formule 1)
  • Film1

Overige gegevens

Postadres:
Canal+
Postbus 444
1200 JJ te Hilversum

Opgericht: 1996

Canal+ op Wikipedia

Internet en TV abonnementen vergelijkenVergelijken

Canal+ opzeggen

Als je het abonnement bij Canal+ op wilt zeggen, log dan in op de klantenomgeving, te bereiken via de website van Canal+. Indien je hiervoor de inloggegevens mist, neem dan contact op met de klantenservice.

Neem je zowel mobiele telefonie als je vaste aansluiting af bij Canal+? Dan ontvang je mogelijk een combi korting. Als je in dat geval één van beide opzegt, houdt er dan rekening mee dat de korting vervalt en je mogelijk dus iets meer gaat betalen voor de dienst die je behoudt.

Als je een telefoonabonnement opzegt, mobiel of vast en je wilt het telefoonnummer meenemen naar een andere provider, maak dan gebruik van de overstapservice van deze nieuwe provider. De nieuwe provider zal dan jouw abonnement bij Canal+ opzeggen en er voor zorgen dat het telefoonnummer wordt geporteerd. Indien je zelf het abonnement opzegt bij Canal+ kan dat gevolgen hebben voor de overname van het nummer en raak je deze mogelijk kwijt.

Ervaringen met Canal+? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van Canal+? Of heb je op een andere manier ervaring met deze provider? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Canal+

Fam. Huisman

Wij zijn blij dat we hier in Oostenrijk gewoon de Nederlandse tv kunnen kijken. Werkt prima en scherp beeld.