Kabelnoord internet, TV en bellen

Kabelnoord logo

Klantenservice:

0519-701701
Werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur.
Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Kabelnoord is een provider van internet, televisie en vaste telefonie. Deze diensten worden geleverd via kabel- en glasvezelnetwerken in delen van de provincies Friesland en Groningen inclusief de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. Kabelnoord heeft geen winstoogmerk en heeft daarom altijd veel geïnvesteerd in het aansluiten van de buitengebieden.

De geschiedenis van Kabelnoord

Kabelnoord is opgericht in 1979 en had als doel om zoveel mogelijk huishoudens in noordoost Friesland aan te sluiten op kabeltelevisie. Dit betrof met name ook de economisch onrendabele buitengebieden.

Het kabelbedrijf werd opgericht als zogenoemde Gemeenschappelijke Regeling, een samenwerkingsverband tussen verschillende overheidsdiensten. Sinds 1996 is het een Naamloze Vennootschap (N.V.) waarvan een aantal gemeenten aandeelhouder zijn.

Het netwerk

Het netwerk van Kabelnoord bestaat uit coax (kabeltv) en glasvezel. Over beide type netwerken is internet met een hoge snelheid mogelijk.

In Groningen levert Kabelnoord ook zijn pakketten met internet, TV en bellen via het glasvezelnetwerk van het project Snel Internet Groningen.

Friese no-nonsense klantenservice

Kabelnoord is een puur Fries bedrijf en dat merk je ook aan de Friese no-nonsense klantenservice: geen lange wachtrijen bij de telefonische helpdesk en men spreekt er naast Nederlands ook Fries! En als het niet lukt om je probleem telefonisch of op afstand te verhelpen, dan stuurt de provider gewoon een monteur langs.

Als je liever persoonlijk iemand wilt spreken dan kun je langs komen op het kantoor in Dokkum of één van de verkooppunten in de provincie.

Netwerk en diensten

  • Internet & TV
  • Internet via de kabel
  • Internet via glasvezel
  • Digitale interactieve televisie
  • TV kijken via app
  • Telefonie (vast bellen)

Overige gegevens

Postadres:
Kabelnoord
Postbus 30
9100 AA Dokkum

Opgericht: 1979
Aantal klanten: +/- 30.000

Kabelnoord op Wikipedia

Vergelijk alle internet & TV providersVergelijken

Kabelnoord opzeggen

Let op! Als je naar een andere provider overstapt met behoud van je mobiele nummer, zeg dan niet zelf je abonnement bij Kabelnoord op! Als je dat wel doet loop je namelijk de kans dat je nummer verloren gaat.
Als je geen nummerbehoud wilt, dan moet je wel zelf het abonnement bij je huidige provider opzeggen. Neem hiervoor contact op met de Kabelnoord klantenservice.