Pro Life zorgverzekeringen

Klantenservice:

033 422 81 88
ma-vr, 8.30 - 17.30 uur.

Pro Life biedt zorgverzekeringen die aansluiten bij een christelijke levensovertuiging. Dit betekent bijvoorbeeld dat er geen vergoeding is voor bepaalde vormen van anticonceptie, euthanasie of geslachtsverandering. Klanten van Pro Life betalen hier dan ook niet aan mee. Andere zaken vergoed de verzekeraar juist wel uit christelijke overtuiging, zoals christelijke psychologische hulp of een cursus natuurlijke gezinsplanning.

De geschiedenis van Pro Life

Pro Life is ontstaan in 1986 als label van Agis Zorgverzekeringen. Toen Agis in 2007 onderdeel werd van Achmea werd Pro Life dit automatisch ook. Tot 2012 was er nog één andere christelijke zorgverzekeraar, namelijk DVZ zorgverzekeringen. Maar deze verzekeraar is gefuseerd met Pro Life, waardoor Pro Life nog de enige verzekeraar is met een christelijke levensopvatting.

Andere zorgverzekeraars die onder Achmea vallen zijn FBTO, De Friesland en Zilveren Kruis.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 709
3800 AS Amersfoort

Opgericht: 1986

Pro Life op Wikipedia

Vergelijk zorgverzekeringen 2020Vergelijken

Zorgverzekeringen van Pro Life

Pro Life zorgpolis aanbieding
Principe Polis Budget

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 115,95 p/mnd

1
Pro Life zorgpolis aanbieding
Principe Polis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 125,45 p/mnd

2

Pro Life opzeggen

Een Nederlandse zorgverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland of wie in Nederland werkt. Opzeggen van je Pro Life zorgverzekering kan daarom alleen in speciale gevallen, bijvoorbeeld als je naar het buitenland gaat verhuizen of gaat werken in het buitenland.

Daarnaast kun je ieder kalenderjaar wisselen van zorgverzekering en op dat moment dus kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Je kunt een andere verzekeraar kiezen vanaf half november tot en met 31 december. In dat geval hoef je Pro Life niet zelf op te zeggen, dit doet de nieuwe zorgverzekeraar voor jou.

Als je op 31 december nog geen keuze hebt kunnen maken dan kun je Pro Life zelf opzeggen en je in januari ook nog aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Dit kan echter alleen als je Pro Life vóór 1 januari hebt opgezegd.

Opzeggen kan online of via de klantenservice.