De Amersfoortse

De Amersfoortse logo

Klantenservice:

033-464 2061
Werkdagen van 8:30 tot 17:30.

De Amersfoortse is een verzekeraar die zich met name richt op ondernemers. De verzekeringen die men aanbiedt zijn dan ook vooral gericht op het inkomen van ondernemers en zzp’ers. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een verzuimverzekering voor personeel. Daarnaast biedt De Amersfoortse een zorgverzekering aan die door zowel ondernemers als particulieren kan worden afgesloten.

De geschiedenis van De Amersfoortse

De Amersfoortse is in de jaren ’30 van de vorige eeuw ontstaan als P.Z.V. (Protestantse Ziekenhuisverpleging) Het Wit-Blauwe Kruis. Deze voorloper van De Amersfoortse was in de beginjaren vooral een zorgverzekeraar.

Vanuit deze achtergrond van zorg verzekeren introduceerde de verzekeraar begin jaren ’60 de eerste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers in Nederland. Vanaf dat moment is men zich ook voornamelijk gaan richten op verzekeringen voor ondernemers en hun personeel, waarbij de nadruk ligt op inkomen en zorg.

Na de introductie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering werd ook de huidige naam De Amersfoortse aangenomen. De huiskleuren van de verzekeraar zijn nog steeds blauw en wit, refererend aan de geschiedenis.

Sinds 1997 is De Amersfoortse onderdeel van a.s.r., een grote verzekeraar waarbij de nadruk op duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid ligt.

Ook verzekeraar Ditzo is onderdeel van a.s.r.

Het einde van De Amersfoortse

In maart 2021 maakte moederbedrijf a.s.r. bekend dat het merk De Amersfoortse per 19 april 2021 komt te vervallen. Alle klanten van de verzekeraar wordt ondergebracht bij a.s.r. en de producten en diensten zullen daar onder dezelfde voorwaarden worden voortgezet.

Overige gegevens

Postadres:
Archimedeslaan 10
3584 BA Utrecht

Opgericht: 1938

De Amersfoortse opzeggen

Als je met een De Amersfoortse verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van De Amersfoortse of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met De Amersfoortse? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij De Amersfoortse? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over De Amersfoortse

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor De Amersfoortse. Heb jij ervaring met de diensten en producten van De Amersfoortse? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!