T-Mobile 4G voor Thuis

De zogenoemde vaste internetaansluiting voor thuis of kantoor is doorgaans een aansluiting op de kabel, ADSL, VDSL of glasvezel. T-Mobile en KPN bieden sinds enige tijd echter ook “vast” internet aan via 4G. T-Mobile is hier voorloper in en daarom is deze vorm een internetaansluiting voor thuis of kantoor vooral bekend als de productnaam die T-Mobile er aan heeft gegeven: 4G voor Thuis.

Hoe werkt 4G voor Thuis?

Bij 4G voor Thuis maak je verbinding met het internet via het mobiele 4G netwerk, hetzelfde netwerk als waar je mobiele telefoon gebruik van maakt. Je krijgt hiervoor van de provider een 4G router met daarin een simkaart, ook wel MiFi router genoemd. Zonder dat je verder met installatiekabels aan de slag hoeft steek je de stekker in het stopcontact en je hebt een werkende internetaansluiting. De router beschikt over LAN en WiFi zodat je de computer, laptop, tablet en smartphone met een netwerkkabel kunt aansluiten óf kunt aanmelden op het WiFi netwerk. De naam MiFi router staat voor mobiele WiFi.

Video van T-Mobile over de werking van 4G voor Thuis.

De voordelen van 4G voor Thuis

Het eerste voordeel hebben we al genoemd: je hoeft voor de installatie geen kabels meer aan te sluiten op het ISRA punt of de kabelTV aansluiting. De enige kabel is de stekker voor in het stopcontact. Dat geeft meteen het tweede voordeel: je kunt de router overal in huis plaatsen, je bent niet meer gebonden aan de meterkast. Hiermee kun je de router zo centraal mogelijk plaatsen zodat je overal een goed WiFi bereik hebt.

Een ander voordeel is het kunnen meenemen van de router naar andere locaties, zoals naar de vakantiewoning, de camping of de boot. Daar is het dan ook een kwestie van de stekker in het stopcontact en je hebt een “vaste” internetaansluiting. Hierbij wel de aantekening dat 4G voor Thuis in het buitenland niet werkt.

De nadelen van 4G voor Thuis

Het nadeel van deze vorm van internet voor thuis is de restrictie voor het dataverbruik. Bij T-Mobile geldt er in principe geldt er geen datalimiet, maar veel dataverbruik wordt wel ontmoedigd. Je kunt iedere maand ongestoord gebruik maken van 100 GB data. Kom je boven deze 100 GB dan krijg je per dag een tegoed van 5 GB. Als je ook over deze 5 GB per dag gaat, dan kun je dit steeds aanvullen met 2 GB die via het T-Mobile klantenpaneel moet activeren. Voor de meeste gebruikers zal dit geen problemen geven, maar als je bijvoorbeeld veel Netflix kijkt, wat per definitie veel data verbruikt, dan kan het vervelend zijn als je tijdens het kijken van een film je data moet aanvullen.

Een ander nadeel kan zijn dat de snelheid gelimiteerd is tot 25 Mbit/s. Voor normaal internetgebruik is dit voldoende, maar vooral als je met meerdere gebruikers tegelijkertijd gebruik wilt maken van het 4G voor Thuis aansluiting is dit wellicht net iets te weinig.
Verder biedt 4G voor Thuis geen combinatiepakketten of alles in één met digitale TV en/of vast bellen. Je kunt hiervoor uiteraard wel abonnementen nemen op bijvoorbeeld Videoland of Netflix. Of TV kijken via NPO Start. En voor vast bellen over je 4G modem zou je een abonnement kunnen nemen bij een VoIP provider.

Voor wie is vast internet via 4G?

Alhoewel 4G voor Thuis in eerste instantie vooral bedoeld was voor locaties waar het vaste internet niet snel genoeg is, kan bij T-Mobile iedereen het gewoon bestellen.

KPN biedt het alleen aan in gebieden waar gewoon vast internet niet sneller dan 30 Mbit/s geleverd kan worden en dan alleen in combinatie met vast internetabonnement.

Goede 4G dekking noodzakelijk

Voorwaarde voor een snelle stabiele verbinding is wel dat het 4G signaal van de betreffende provider een goede dekking heeft op jouw locatie. Vooral ook binnenshuis. Tegenwoordig is dit in vrijwel heel Nederland het geval.

T-Mobile 4G voor Thuis

4G voor Thuis

BEKIJK DIT PRODUCT

4G voor thuis is ideaal voor locaties waar geen glasvezel, kabel of DSL beschikbaar is.

  • Met WiFi router
  • Vast internet via 4G
  • Geen gedoe met kabels aansluiten
T-Mobile 4G voor Thuis