OHRA Leenautoverzekering

Leen jij weleens een auto van een bekende? Bijvoorbeeld voor de vakantie de grotere auto van je broer, zus of ouders? Of de grote auto van de buurman om spullen te verhuizen? Je bent niet de enige, want ruim 7 op de 10 mensen met een rijbewijs leent wel eens een auto van een bekende. Zo’n vriendendienst is makkelijk en snel geregeld, maar hoe is een leenauto verzekerd?

Ook een ongelukje met een leenauto zit in een klein hoekje en kan grote gevolgen hebben, zowel financieel als voor de vriendschap. Daarom heeft verzekeraar OHRA nu een speciale aanvullende verzekering voor leenauto’s die de financiële gevolgen dekt bij een schade met de geleende auto.

schade aan geleende auto

Schade is nog vervelender bij het lenen van een auto.

Je leenauto verzekeren voorkomt gedoe

De OHRA Leenautoverzekering dekt de schade die niet is gedekt door de normale autoverzekering van de eigenaar. Welke schades dit zijn hangt af van hoe de eigenaar zijn of haar auto heeft verzekerd. Als dit bijvoorbeeld alleen WA dekking is (Wettelijke Aansprakelijkheid), dan dekt deze alleen schade die je toebrengt aan iemand anders, maar niet de schade aan de leenauto. Hiervoor biedt dan de OHRA Leenautoverzekering dekking.

Maar ook bij een uitgebreidere autoverzekering zoals Beperkt Casco of All Risk is niet altijd alle schade volledig gedekt. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een eigen risico tot wel honderden euro’s. Ook dit eventuele eigen risico is gedekt door OHRA.

De OHRA Leenautoverzekering dekt ook terugval van no claim korting

Maar de verzekering dekt meer. Bij een schade zijn er namelijk ook financiële gevolgen voor de eigenaar, ook als hij of zij een Beperkt Casco of All Risk verzekering heeft. Bij een schade valt de eigenaar namelijk terug in het aantal schadevrije jaren. Dit betekent dat de premie voor meerdere jaren omhoog zal gaan. De no claim korting gaat namelijk omlaag en zal pas na meerdere jaren weer op het oude niveau zijn. Ook deze financiële gevolgen dekt de OHRA Leenautoverzekering.

Kortom, het afsluiten van een verzekering voor de auto die je leent geeft een veilig gevoel voor zowel jezelf als voor de eigenaar. Hiermee kun je je auto zonder zorgen uitlenen of zorgeloos rijden in de auto van een bekende. Het voorkomt conflicten tussen familie en bekenden en veel rompslomp bij een onverhoopte schade.

Het lenen van een auto online verzekeren

Het lenen van een auto komt meestal last minute. Daarom kun je de OHRA Leenautoverzekering online afsluiten en desgewenst direct in laten gaan. Je kunt de verzekering afsluiten voor een dag als je bijvoorbeeld even voor een paar uurtjes een auto nodig hebt, of voor een langere periode, bijvoorbeeld gedurende de vakantie.

OHRA OHRA Leenautoverzekering

OHRA Leenautoverzekering

BEKIJK DIT PRODUCT

Voorkom conflicten met bekenden na schade met een geleende auto

Dekkingen:

  • Eigen risico
  • Terugval no-claim
  • Reparaties van schade
OHRA OHRA Leenautoverzekering

AANBEVOLEN

Veelgestelde vragen over de leenautoverzekering

  • Helaas kunnen auto's met een bedrijfskenteken vooralsnog niet verzekerd worden met de OHRA Leenautoverzekering.

  • Als je met de leenauto naar het buitenland gaat, dan kun je dat extra aanvinken bij het afsluiten. Hiervoor wordt een kleine toeslag op de premie in rekening gebracht.

  • Nee, de OHRA Leenautoverzekering is alleen bedoeld voor het lenen van een auto. Voor huurauto's zijn er andere verzekeringen beschikbaar, zoals de Allianz Eigen Risico Verzekering Autohuur.

  • Ja, dat is geen probleem. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat kun je het rijden gerust afwisselen met je reispartner(s).