Oxxio internet, bellen en TV

Klantenservice:

088 - 89 55 988
op werkdagen van 9.00 - 21.00 uur
zaterdag van 10.00 - 16.00 uur

Oxxio is misschien meer bekend als energieleverancier, maar het bedrijf is sinds 2019 ook actief als internetprovider. Men levert het volledige pakket: internet, digitale televisie en bellen. Vooralsnog zijn deze diensten alleen beschikbaar voor klanten die ook energie afnemen bij Oxxio, maar de verwachting is dat de internetdiensten op termijn voor iedereen te bestellen zijn.

Oxxio geschiedenis

Oxxio is sinds 2000 actief op de Nederlandse energiemarkt. Tot 2005 opereerde men onder drie verschillende merknamen in verschillende energietakken. In 2005 werd Oxxio overgenomen door het Britse Centrica. Oxxio bleef onder Centrica echter zelfstandig opereren.

In 2011 werd Oxxio overgenomen door Eneco, op dat moment heeft het bedrijf ruim 400.000 Nederlandse klanten. Men verhuisde in 2015 van Hilversum naar het gebouw van de Eneco Groep in Rotterdam, maar blijft binnen de groep als zelfstandig bedrijf opereren.

Eind 2018 kondigde Oxxio aan op korte termijn te starten met het aanbieden van internet, TV en telefonie. In eerste instantie alleen voor klanten die ook energie afnemen bij Oxxio, maar het is de bedoeling dat het later ook beschikbaar komt als "los" product voor iedereen.

Men levert de internet-, TV- en telefoniediensten via het DSL- en glasvezelnetwerk van KPN.

Netwerk en diensten

  • Internet & TV
  • Internet via glasvezel
  • Internet via VDSL
  • Internet via ADSL
  • Digitale interactieve televisie
  • TV kijken via app
  • Telefonie (vast bellen)

Overige gegevens

Postadres:
Oxxio Nederland bv
Postbus 100
3000 AC Rotterdam

Opgericht: 2000

Oxxio op Wikipedia

Vergelijk alle internet & TV providersVergelijken

Oxxio opzeggen

Je abonnement bij Oxxio op zeggen kun je normaal gesproken doen via het klantenpaneel op de website van Oxxio. Heb je de inloggegevens hiervoor niet bij de hand? Neem dan contact op met de klantenservice. Neem je meerdere diensten af? Bijvoorbeeld naast internet ook televisie en/of vast bellen en je wilt alleen één van deze diensten opzeggen? Ook dan kun je het beste even contact opnemen met de Oxxio klantenservice.

Als je overstapt naar een andere provider en je telefoonnummer voor de vaste lijn wilt behouden, zeg dan niet zelf je abonnement bij Oxxio op. Laat in dat geval de nieuwe provider de overstap helemaal regelen om te voorkomen dat je je telefoonnummer kwijt raakt.

Je kunt bij de meeste providers van internet, TV en bellen overigens ook gebruik maken van de overstapservice. De nieuwe provider zal dan met Oxxio de datum van de overstap vaststellen, op deze manier voorkom je dat je zonder aansluiting komt te zitten of juist een periode dubbel moet betalen.

Ervaringen met Oxxio? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van Oxxio? Of heb je op een andere manier ervaring met deze provider? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Oxxio

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Oxxio. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Oxxio? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!