slimme thermostaat

Wat is een slimme thermostaat?

Er zijn diverse slimme thermostaten op de markt, de één slimmer dan de ander. Een echte slimme thermostaat is zelflerend en past zich aan aan het leefpatroon van de bewoners. Zo weet de thermostaat na een bepaalde tijd op welke tijdstippen doorgaans iemand thuis is wanneer niet en stemt zijn programma daarop af. Het doel van de slimme thermostaat is energie besparen en het comfort verhogen. Verwar de slimme thermostaat niet met de slimme meter, dit zijn twee verschillende dingen, alhoewel ze soms wel samen kunnen werken.

Wat kan een slimme thermostaat nog meer?

thermostaat app

Een slimme thermostaat kun je ook op afstand bedienen.

Welke merken zijn er?

Er zijn diverse merken op de markt, een aantal bekende en veelgebruikte zijn:

Daarnaast hebben diverse verwarmingsketels hun eigen geïntegreerde slimme thermostaat, zoals bijvoorbeeld Incomfort van Intergas: met een speciale module kun je hiermee de verwarmingsketel bedienen en een tijdprogramma instellen via de Incomfort app.

Kopen of abonnement?

Diverse energieleveranciers bieden slimme thermostaten aan op basis van een abonnement of gratis zolang je klant bent. Zo biedt Eneco bijvoorbeeld Toon aan NLE haar eigen Anna. De meeste thermostaten zijn echter ook gewoon te koop, je bent dan niet afhankelijk van je energieleverancier.

Vind jouw ideale energiecontractVergelijken

Artikelinformatie

Publicatiedatum: 14 mei 2019
Laatste update: 11 april 2020