tandongevallenverzekering

Waarvoor is een tandongevallenverzekering?

Als je een ongeluk krijgt waarbij je tanden beschadigd raken dan zijn mogelijk niet alle kosten gedekt door de basiszorgverzekering en vaak ook niet door een aanvullende tandartsverzekering. Hiervoor kun je een tandongevallenverzekering afsluiten.

Stel dat je een ongeluk krijgt waarbij je al je tanden kwijt raakt en je een kunstgebit moet hebben. Het kunstgebit zelf wordt dan door de basisverzekering vergoed, maar het verwijderen van de beschadigde tanden niet.

Ook als je door een ongeval één of meerdere tanden verliest en een kroon, brug of implantaat is nodig, dan wordt dit ook niet door de basisverzekering vergoed. Soms zit dit wel in een aanvullende tandartsverzekering, maar ook niet altijd. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

Verzekeraar Ditzo biedt bij de zorgpolissen een gratis tandongevallenverzekering aan, ook als je alleen het basispakket kiest.

Vergelijk zorgpolissen 2020Vergelijken

Eventueel gewenste aanvullende verzekeringen kun je op de volgende pagina opgeven.

Is een tandongevallenverzekering echt nodig?

Zoals met iedere niet-verplichte verzekering moet je je altijd afvragen wat het risico is en of je de eventuele kosten bij schade zelf zou kunnen betalen.

Een ongelukje zit in een klein hoekje, maar tandheelkundige kosten na een ongeval zijn in veel gevallen nog wel te overzien. Alhoewel de kosten voor een implantaat of kroon vaak wel boven de duizend euro uitkomen.

tandartskosten na ongeval

Tandartskosten na een ongeval zijn vaak niet verzekerd.

Het risico van een ongeval met je tanden is hoger als je bijvoorbeeld bepaalde sporten beoefent. Als je bijvoorbeeld fietst kun je bij een val zomaar eens op je tanden terecht komen.

Wat kost een tandongevallenverzekering?

Deze zijn niet zo duur, meestal is het rond de 1 á 2 euro per maand, maar soms zit het dus ook al in een aanvullende tandartsverzekering. Informeer hiernaar bij de verzekeraar.

Losse tandongevallenverzekering bij een andere verzekeraar

Sommige verzekeraars bieden helemaal geen tandongevallenverzekering, of niet in combinatie met bepaalde budgetpolissen. In dat geval kun je ook een losse tandongevallenverzekering afsluiten bij Ixorg, dit is een verzekeraar waar je je voor een paar euro per maand kunt verzekeren voor tand en fysiotherapie als gevolg van een ongeval, onafhankelijk van je zorgverzekeraar voor de basisverzekering. Dit is ook een optie als je geen dure aanvullende verzekering wilt afsluiten waar ook allerlei dingen inzitten die je toch niet nodig hebt.

ixorg tandongevallenverzekering

Kinderen

Voor kinderen die nog meeverzekerd zijn met de ouders zijn tandheelkundige kosten na een ongeval altijd verzekerd via de basisverzekering. Een extra tandongevallenverzekering voor kinderen is dus niet nodig.

De voordeligste zorgverzekeringen voor 2020

Ditzo zorgpolis aanbieding
Goede Keuze

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 109,85 p/mnd

1
Univé zorgpolis aanbieding
Zorg Select

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 110,90 p/mnd

2
Just zorgpolis aanbieding
Naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 111,70 p/mnd

3
De Friesland zorgpolis aanbieding
Zelf Bewust Polis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 113,00 p/mnd

4
UnitedConsumers zorgpolis aanbieding
Eigen Keuze (VGZ)

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 125,59 p/mnd

1
OHRA zorgpolis aanbieding
Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 126,75 p/mnd

2
Postcode Zorgcollectief zorgpolis aanbieding
NN Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 128,10 p/mnd

3
FBTO zorgpolis aanbieding
Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 128,50 p/mnd

4

Artikelinformatie

Publicatiedatum: 14 november 2019
Laatste update: 30 december 2020