tandongevallenverzekering

Waarvoor is een tandongevallenverzekering?

Als je een ongeluk krijgt waarbij je tanden beschadigd raken dan zijn vrijwel nooit alle kosten gedekt door de basiszorgverzekering en vaak ook niet door een aanvullende tandartsverzekering. De kosten voor tandheelkundige zorg na een ongeval kunnen echter flink oplopen. Gelukkig kun je hiervoor tegen een geringe maandelijks premie een tandongevallenverzekering afsluiten.

Welke tandzorg wordt wel vergoed door de basisverzekering?

Stel dat je een ongeluk krijgt waarbij je al je tanden kwijtraakt en je een kunstgebit moet hebben. Het kunstgebit of prothese wordt dan voor 75 procent vanuit de basisverzekering vergoed, maar slechts één keer per vijf jaar. Het verwijderen van beschadigde tanden wordt niet vergoed, ook als dit voor het kunstgebit of prothese noodzakelijk is.

Als je door een ongeval één of meerdere tanden verliest en een kroon, brug of implantaat is nodig, dan wordt dit niet door de basisverzekering vergoed. Soms zit dit wel in een aanvullende tandartsverzekering, maar ook niet altijd. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

Indien chirurgische tandheelkunde noodzakelijk is, bijvoorbeeld bij afwijkingen aan de kaak of mond, dan wordt dit soms wel vergoed vanuit de basispolis.

Is een tandongevallenverzekering echt nodig?

Zoals met iedere niet-verplichte verzekering moet je je altijd afvragen wat het risico is en of je de eventuele kosten bij schade zelf zou kunnen betalen.

Een ongelukje zit in een klein hoekje en tandheelkundige kosten na een ongeval zijn in sommige gevallen nog wel te overzien. Maar als door een ongeval een implantaat of kroon nodig is, dan zullen de kosten als snel boven de duizend euro uitkomen.

Het risico van een ongeval met je tanden is hoger als je bijvoorbeeld bepaalde sporten beoefent. Als je bijvoorbeeld fietst kun je bij een val zomaar eens op je tanden terecht komen.

tandartskosten na ongeval

Tandartskosten na een ongeval zijn vaak niet verzekerd.

Wat kost een tandongevallenverzekering?

Deze zijn niet zo duur, meestal kun je dit voor enkele euro's per maand als extra optie meeverzekeren bij het basispakket. Als je een aanvullende tandartsverzekering hebt zit daar vaak ook een tandongevallenverzekering bij, maar niet altijd. Informeer hiernaar bij de verzekeraar.

Een losse tandongevallenverzekering

Sommige verzekeraars bieden helemaal geen tandongevallenverzekering, of niet in combinatie met bepaalde budgetpolissen. In dat geval kun je ook een losse tandongevallenverzekering afsluiten bij Ixorg, dit is een verzekeraar waar je je voor een paar euro per maand kunt verzekeren voor tandzorg en fysiotherapie als gevolg van een ongeval. Onafhankelijk van je zorgverzekeraar voor de basisverzekering. Dit is ook een optie als je geen dure aanvullende verzekering wilt afsluiten waar ook allerlei dingen inzitten die je toch niet nodig hebt.

De aanvullende tand en fysio verzekeringen van ixorg

ixorg Tand pech verzekering
Tand pech verzekering

Voorkom hoge tandartskosten met de ixorg Tand pech verzekering.

  • Tandzorg na een ongeval verzekerd.
  • Dekking tot € 20.000.
  • Wereldwijde dekking.
  • Het heel jaar door af te sluiten.
  • Extra: € 400 uitkering bij ziekenhuisopname!

€ 3,95 p/mnd


AANBEVOLEN
ixorg Fysio blessure verzekering
Fysio blessure verzekering

Voorkom hoge fysiokosten met de ixorg Fysio blessure verzekering.

  • Fysio na een ongeval verzekerd.
  • Fysio bij ernstige blessure verzekerd.
  • Dekking tot 20 behandelingen.
  • Het heel jaar door af te sluiten.
  • Extra: € 400 uitkering bij ziekenhuisopname!

€ 4,95 p/mnd


AANBEVOLEN

Tandheelkundige zorg voor kinderen

Voor kinderen tot 18 jaar die nog meeverzekerd zijn met de ouders zijn tandheelkundige kosten na een ongeval altijd verzekerd via de basisverzekering. Een extra tandongevallenverzekering voor kinderen is dus niet nodig.

Vergelijk zorgpolissen 2021Vergelijken

De vergelijker die niet om jouw
persoonlijke gegevens vraagt
De vergelijker die niet om jouw
persoonlijke gegevens vraagt

Eventueel gewenste aanvullende verzekeringen kun je op de volgende pagina opgeven.

Artikelinformatie

Publicatiedatum: 14 november 2019
Laatste update: 23 december 2021