Figo huisdierverzekeringen

Klantenservice:

020-7220234
op werkdagen van 09.00 to 17.00 uur.

Figo is dé specialist op het gebied van verzekeringen voor huisdieren. Men biedt een verzekering aan voor hond, kat, papegaai en konijn. Figo heeft al zo’n 40 jaar ervaring met dierenverzekeringen. Je wordt bij vragen altijd te woord gestaan door één van de experts met een achtergrond in de diergeneeskunde.

De achtergrond van Figo

Figo is sinds 2006 actief in Nederland, maar is in 1976 al opgericht in de Engeland. Men is naast Nederland en Engeland ook actief in Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten.

Figo Nederland is een onderdeel van Unigarant, een dochteronderneming van de ANWB. Achter het bedrijf staat dus een daadkrachtige organisatie garant als risicodrager voor de dierenverzekeringen.

Wereldwijd is Figo de grootste huisdierenverzekeraar met meer dan 1,5 miljoen verzekerde huisdieren.

Verantwoord met huisdieren omgaan

Figo stimuleert het om verantwoord met huisdieren om te gaan. Hierbij wordt vooral ook de gezondheidszorg van het dier benadrukt. Huisdierenbezitters blijken niet altijd voorbereid te zijn op onverwachte medische kosten voor het dier bij een ongeval of ziekte. Dit heeft dan vaak tot gevolg dat er geen goede behandeling kan worden gegeven. De organisatie wijst daarom op het bestaan van huisdierverzekeringen en stimuleert deze af te sluiten als je zelf niet voldoende financiële buffer hebt. Zodoende kan altijd optimale zorg aan het huisdier worden gegeven.

Afspraken met dierenartsen

Figo heeft met veel dierenartsen de afspraak dat zij rechtstreeks aan de verzekeraar kunnen factureren. Dit heeft als voordeel van de bezitter van het huisdier bij een dierenartsbezoek niet zelf hoeft af te rekenen, behoudens het eigen risico. Als je zelf bij Figo je declaratie indient belooft men binnen maximaal 10 werkdagen uit te keren.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Figo Nederland
Postbus 20746
1001 NS Amsterdam

Opgericht: 1976
Aantal klanten: +/- 1,5 miljoen

Figo opzeggen

Als je Figo wilt opzeggen om naar een andere huisdierenverzekeraar over te stappen, wees er dan eerst zeker van dat de nieuwe verzekeraar jouw huisdier accepteert. De meeste huisdierenverzekeringen hanteren bijvoorbeeld een maximum leeftijd waarop het dier nog aangemeld kan worden. Dus als je de verzekering bij Figo opzegt en het blijkt daarna dat je huisdier te oud is voor een andere verzekering, dan is dat zeer vervelend.

Figo opzeggen kan via de klantenservice.

Ervaringen met Figo? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Figo? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Figo

Brenda

1 keer nodig gehad toen mijn kat Paulus zijn pootje verwonde. Werd snel uitbetaald. Verder gelukkig nog weinig ervaring mee.