Allsecur verder als Allianz Direct

Allsecur wordt Allianz Direct

Eric 7 augustus 2019
Leestijd 2 minuten Categorieën: Verzekering, Autoverzekering,

In de loop van dit jaar zal de naam van online verzekeraar Allsecur worden gewijzigd in Allianz Direct. Hiermee krijg het de naam van het moederbedrijf Allianz, waar Allsecur altijd al onderdeel van was. Allianz opereert internationaal en is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld.

Allsecur is een naam die Allianz in meerdere landen gebruikt voor een online verzekeringsmerk dat verzekeringen aanbiedt tegen scherpe premies. Ook in deze andere landen zal Allsecur de naam Allianz Direct krijgen. Hiermee wil de verzekeraar één Europees merk creëren dat staat voor scherp geprijsde online verzekeringsproducten.

Goedkope autoverzekeringen

In Nederland heeft Allsecur voornamelijk bekendheid gekregen door de opvallende commercials met tweeling Tim en Tom Coronel. Men heeft zich in de markt gezet als verzekeraar met goedkope autoverzekeringen, maar men biedt sinds 2018 daarnaast ook woonverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, opstalverzekeringen en inboedelverzekeringen aan.

Allsecur logo

Allsecur is in 1999 in Duitsland begonnen en is sinds 2008 actief in Nederland. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Rotterdam waar zo’n 150 mensen werken.

De naam Allsecur zal vanaf het najaar geleidelijk verdwijnen en plaatsmaken voor de nieuwe naam. Om de naamswijziging bekend te maken loopt er momenteel een commercial waarin Tim en Tom Coronel worden geconfronteerd met hét nieuws.

Het lot van Tim en Tom is vooralsnog onduidelijk.

Bestaande verzekeringen blijven ongewijzigd

Allianz benadrukt dat er voor de bestaande klanten van Allsecur behalve de naam niets zal veranderen. De lopende verzekeringen verhuizen automatisch mee naar Allianz Direct, maar de premies en voorwaarden blijven gewoon hetzelfde.

Het nieuwe merk blijft binnen de Allianz groep apart opereren zoals Allsecur dat ook deed. Het is de bedoeling dat het zijn innovatieve en vernieuwende identiteit behoudt. Met één Europese naam vergroot men volgens eigen zeggen de schaalvoordelen en efficiëntie en hierdoor kan men de premies scherp houden.

In Nederland is Allianz ook al actief met het merk Allianz Global Assistance. Dit merk richt zich op het verzekeren van reizen en mobiliteit. Zo biedt men onder meer reisverkeringen, fietsverzekeringen, een eigen risico verzekering voor huurauto’s en pechhulp aan. Voor zover bekend zal Allianz Global Assistance blijven bestaan naast het nieuwe merk.

Allsecur Pechhulp on demand

Allsecur biedt sinds een aantal jaar ook Pechhulp on demand aan. Dit is pechhulp waarbij je geen abonnement nodig hebt, maar betaalt per pechgeval. Als je verwacht niet vaak met pech te staan, dan kan dit goedkoper zijn dan een abonnement voor pechhulp.

Het is nog niet bekend gemaakt of deze pechhulp on demand dienst blijft bestaan onder Allianz Direct. Het nieuwsbericht over de naamswijziging en de veel gestelde vragen op de website van Allsecur melden hier nog niets over.

Allianz Direct logo

Is jouw autoverzekering nog up to date? Vergelijk het hier!Vergelijken

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • Allianz Global Assistance
  • Allsecur
  • Allianz Direct

Gerelateerde artikelen

kat of hond mee op vakantie
Je huisdier tijdens de vakantie: meenemen of thuislaten?

Femke 23 juni 2020

Het is alweer bijna vakantietijd. Een fijn vooruitzicht! Je kunt alvast genieten van de voorpret, maar je gaat pas echt ontspannen op vakantie als je die goed voorbereidt. Dat geldt des te meer als je een huisdier hebt. De voorbereiding begint vaak met de vraag: nemen we ons huisdier mee op vakantie? Of breng je je huisdier naar een familielid, vriend of dierenpension? En wat moet je allemaal regelen?

hoge benzineprijs goedkopere autoverzekering
Besparen op je autoverzekering - en zo de hoge brandstofprijzen compenseren

Eric 30 maart 2022

De brandstofprijzen zijn ongekend hoog en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn verandert. Wat kun je doen om de hoge brandstofprijzen nog enigszins te compenseren? In dit artikel helpen we je op weg met tips om toch nog wat goedkoper auto te rijden.

autorijden met gladde weg
Autorijden bij gladheid: hoe ben je verzekerd en hoe voorkom je schade?

Bregje 2 februari 2021

Deze week begon op de weg behoorlijk hectisch: code geel en code oranje in verband met het winterse weer. Veel aanrijdingen met de nodige blikschade én persoonlijk letsel. Maar waar ben je nu precies voor verzekerd bij gladheid? En hoe maak je de kans op ongelukken zo klein mogelijk?

auto gestolen
Je auto gestolen: wat moet je doen en wat vergoedt de verzekering?

Bregje 23 oktober 2020

In Nederland worden jaarlijks duizenden auto’s gestolen. Je hoopt natuurlijk dat het je nooit overkomt, maar wat als je op een dag wel met een gestolen auto te maken krijgt? Wat moet je allemaal precies doen en wat vergoed je verzekering?