DAS Rechtsbijstandverzekering

DAS logo

Klantenservice:

020 651 7517
Werkdagen van 8:30 tot 17:30.

DAS heeft rechtsbijstandverzekeringen voor zowel particulieren als ondernemers. Omdat DAS helemaal gespecialiseerd is in rechtsbijstand, andere verzekeringen heeft men niet, ben je bij DAS verzekerd van optimale expertise. Met een deskundig team van advocaten en juristen op alle rechtsgebieden ben je altijd verzekerd van de juiste juridische hulp.

De achtergrond van DAS Rechtsbijstand

DAS is van oorsprong Frans en is in 1917 opgericht door een automobielclub om leden hulp te bieden bij het claimen van schade. De vereniging die hiervoor werd opgericht kreeg de naam La Défense Automobile et Sportive, afgekort DAS.

Het concept van deze rechtsbijstandverzekering werd in kort tijd zo populair dat ook in andere landen initiatieven ontstonden onder de paraplu van DAS. Eind jaren 20 van de vorige eeuw was men al actief in België en Duitsland en in 1963 deed DAS zijn intrede in Nederland.

Men heeft zich lange tijd alleen gericht op verkeersrechtsbijstand, pas in de jaren 70 werd de rechtshulp uitgebreid naar ander zaken zoals wonen, reizen en werk.

Rechtshulp On Demand

Sinds 2015 biedt DAS ook rechtshulp aan tegen een eenmalig vast bedrag. Hiermee kun je ook een beroep doen op de deskundigheid van de juristen van DAS als je geen rechtsbijstandverzekering hebt.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Opgericht: 1917

DAS opzeggen

Als je met een DAS verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van DAS of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met DAS? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij DAS? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over DAS

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor DAS. Heb jij ervaring met de diensten en producten van DAS? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!