ARAG Rechtsbijstandverzekering

ARAG logo

Klantenservice:

033-43 42 342
Werkdagen van 8:30 tot 17:30.

ARAG is een verzekeraar die alleen rechtsbijstandverzekeringen en juridische hulp op verzoek aanbiedt. Hierdoor ben je er zeker van dat je de juiste expertise kan verwachten doordat de focus van ARAG honderd procent op rechtshulp is gericht. Men heeft verzekeringen voor particulieren en ondernemers. Maar ook zonder verzekering kun je een beroep doen op de deskundigheid van het team van juristen en advocaten van ARAG.

De achtergrond van ARAG

ARAG is van oorsprong een Duitse verzekeraar, opgericht in 1935. Aanvankelijk bood men alleen rechtshulp voor automobilisten aan, maar vanaf de jaren 50 werd dit uitgebreid naar andere vormen van rechtshulp en werden ook andere soorten verzekeringen aangeboden.

In 1962 vestigde ARAG zich in Nederland als ARV, een afkorting die staat voor Algemene Rechtsbijstandverzekering. Het eerste jaar had men hier vier medewerkers en werden 27 zaken afgehandeld. Inmiddels heeft de verzekeraar meer dan 800 medewerkers en worden per jaar tienduizenden zaken behandeld.

In tegenstelling tot Duitsland heeft men in Nederland nooit andere verzekeringen dan rechtsbijstand aangeboden. Wereldwijd is ARAG de grootste juridische verzekeraar.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Opgericht: 1935

ARAG op Wikipedia

ARAG opzeggen

Als je met een ARAG verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van ARAG of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met ARAG? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij ARAG? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over ARAG

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor ARAG. Heb jij ervaring met de diensten en producten van ARAG? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!