Solcon internet, bellen en TV

Solcon is een provider die veel waarde hecht aan kwaliteit, privacy en informatiebeveiliging. In recente testen door de Consumentenbond scoort Solcon een ruime 8 en is 4 jaar op rij uitgeroepen tot beste provider. De provider levert aansluitingen in heel Nederland via ADSL, VDSL en glasvezel.

De geschiedenis van Solcon

Solcon is in 1996 opgericht door CEO Pieter van der Vlies. Men begon met het aanbieden van internetverbindingen voor particulieren en bedrijven via modem inbellen en ADSL. Later is daar het complete alles in één pakket van internet, bellen en TV bijgekomen, alsmede mobiele telefonie. Tegenwoordig levert men over ADSL, VDSL en glasvezel. Solcon profileerde zich in de begin jaren vooral als christelijke provider en biedt onder de naam filternet geavanceerde filters aan voor klanten die bepaalde content willen blokkeren.
Solcon is 4 jaar op rij als beste getest door de Consumentenbond, men scoort vooral op kwaliteit en klantenservice.

In 2017 is Solcon overgenomen door KPN, maar men zal volgens KPN onder de merknaam Solcon zelfstandig blijven opereren.

Solcon
Bedrijfsnaam: Solcon
Opgericht: 1996
Aantal klanten: +/- 45.000
Website: www.solcon.nl

Netwerk en diensten

  • Internet via glasvezel
  • Internet via VDSL
  • Internet via ADSL
  • Digitale interactieve televisie
  • TV kijken via app
  • Telefonie (vast bellen)

Klantenservice

Telefoon:
088-0032222
Werkdagen: 08:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 17:30

Postadres:
Solcon Internetdiensten B.V.
Het Spaarne 11
8253PE Dronten

Solcon opzeggen

Check alle providers op jouw adresVergelijken

Solcon opzeggen

Als je wilt overstappen van Solcon naar een andere internetprovider, dan kun je het beste gebruik maken van de overstapservice van de nieuwe provider. Deze zegt dan namelijk jouw abonnement bij Solcon op per activatiedatum van je nieuwe abonnement. Op deze manier betaal je dan niet onnodig dubbel. Wil je geen gebruik maken van deze overstapservice, bijvoorbeeld omdat je eerst zeker wilt weten of jouw nieuw aansluiting helemaal voldoet, dan kun je het abonnement zelf opzeggen. Dit kun je doen via de opzegservice via onderstaande link, of via de klantenservice van Solcon.

Eenvoudig opzeggen via de opzegservice van 123opzeggen