Solcon internet, bellen en TV

Klantenservice:

088-0032222
Werkdagen: 08:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 17:30

Solcon is een provider die veel waarde hecht aan kwaliteit, privacy en informatiebeveiliging. In recente testen door de Consumentenbond scoort Solcon een ruime 8 en is 4 jaar op rij uitgeroepen tot beste provider. De provider levert aansluitingen in heel Nederland via ADSL, VDSL en glasvezel.

De geschiedenis van Solcon

Solcon is in 1996 opgericht door CEO Pieter van der Vlies. Men begon met het aanbieden van internetverbindingen voor particulieren en bedrijven via modem inbellen en ADSL. Later is daar het complete alles in één pakket van internet, bellen en TV bijgekomen, alsmede mobiele telefonie. Tegenwoordig levert men over ADSL, VDSL en glasvezel. Solcon profileerde zich in de begin jaren vooral als christelijke provider en biedt onder de naam filternet geavanceerde filters aan voor klanten die bepaalde content willen blokkeren.
Solcon is 4 jaar op rij als beste getest door de Consumentenbond, men scoort vooral op kwaliteit en klantenservice.

In 2017 is Solcon overgenomen door KPN, maar men zal volgens KPN onder de merknaam Solcon zelfstandig blijven opereren.

Netwerk en diensten

  • Internet & TV
  • Internet via glasvezel
  • Internet via VDSL
  • Internet via ADSL
  • Digitale interactieve televisie
  • TV kijken via app
  • Telefonie (vast bellen)

Overige gegevens

Postadres:
Solcon Internetdiensten B.V.
Het Spaarne 11
8253PE Dronten

Opgericht: 1996
Aantal klanten: +/- 45.000

Vergelijk alle internet & TV providersVergelijken

Solcon opzeggen

Let op! Als je naar een andere provider overstapt met behoud van je mobiele nummer, zeg dan niet zelf je abonnement bij Solcon op! Als je dat wel doet loop je namelijk de kans dat je nummer verloren gaat.
Als je geen nummerbehoud wilt, dan moet je wel zelf het abonnement bij je huidige provider opzeggen. Neem hiervoor contact op met de Solcon klantenservice.