Petplan huisdierverzekeringen

Petplan is dé specialist op het gebied van verzekeringen voor huisdieren. Men biedt een verzekering aan voor hond, kat, papegaai en konijn. Petplan heeft al zo’n 40 jaar ervaring met dierenverzekeringen. Je wordt bij vragen altijd te woord gestaan door één van de experts met een achtergrond in de diergeneeskunde.

De achtergrond van Petplan

Petplan is sinds 2006 actief in Nederland, maar is in 1976 al opgericht in de Engeland. Men is naast Nederland en Engeland ook actief in Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten.

Petplan Nederland is een onderdeel van Unigarant, een dochteronderneming van de ANWB. Achter het bedrijf staat dus een daadkrachtige organisatie garant als risicodrager voor de dierenverzekeringen.

Wereldwijd is Petplan de grootste huisdierenverzekeraar met meer dan 1,5 miljoen verzekerde huisdieren.

Samenwerking met de dierenbescherming

Petplan en de Dierenbescherming zijn samenwerkingspartners om mensen te stimuleren verantwoord met huisdieren om te gaan. Hierbij wordt vooral ook de gezondheidszorg van het dier benadrukt. Huisdierenbezitters blijken niet altijd voorbereid te zijn op onverwachte medische kosten voor het dier bij een ongeval of ziekte. Dit heeft dan vaak tot gevolg dat er geen goede behandeling kan worden gegeven. Beide organisaties wijzen daarom op het bestaan van huisdierverzekeringen en stimuleren deze af te sluiten als je zelf niet voldoende financiële buffer hebt. Zodoende kan altijd optimale zorg aan het huisdier worden gegeven.

Afspraken met dierenartsen

Petplan heeft met veel dierenartsen de afspraak dat zij rechtstreeks aan de verzekeraar kunnen factureren. Dit heeft als voordeel van de bezitter van het huisdier bij een dierenartsbezoek niet zelf hoeft af te rekenen, behoudens het eigen risico. Als je zelf bij Petplan je declaratie indient belooft men binnen maximaal 10 werkdagen uit te keren.

petplan logo
Bedrijfsnaam: Petplan
Opgericht: 1976
Aantal klanten: +/- 1,5 miljoen
Website: www.petplan.nl

Verzekeringsproducten

Klantenservice

Telefoon:
020-7220230
op werkdagen van 09.00 to 18.00 uur.

Postadres:
Petplan Nederland
Postbus 20746
1001 NS Amsterdam

Petplan opzeggen

Vergelijk autoverzekeringen van alle verzekeraars

Petplan opzeggen

Als je met een Petplan verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van Petplan of op de website naar de procedure voor opzeggen. Of maak gebruik van de opzegservice via onderstaande link.

Eenvoudig opzeggen via de opzegservice van 123opzeggen