Canal Digitaal

Klantenservice:

088-003 85 55
Van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur.

Canal Digitaal is een aanbieder van abonnementen voor radio- en televisiezenders. Van oorsprong biedt men dit aan via de satelliet, maar tegenwoordig ook via internet (IPTV) middels een app, de webbrowser en een groot aantal smart-tv’s. Canal Digitaal richt zich met de abonnementen op satelliet gebruikers, Nederlanders woonachtig in het buitenland en vakantiegangers. Maar doordat men ook TV via internet aanbiedt zijn de abonnementen ook interessant voor mensen die een internet-only abonnement bij een internetprovider hebben.

Het zenderaanbod

Canal Digitaal biedt ruim 170 radiozenders en meer dan 300 TV-zenders aan, veel daarvan in HD-kwaliteit. Hiermee staat men in de top van meest uitgebreide zenderaanbieders in Nederland. De samenstelling van de verschillende TV-pakketten zijn vergelijkbaar met die van kabel- en internetproviders.

Ook de extra pakketten Ziggo Sport Totaal, ESPN en Film1 worden aangeboden. Daarnaast krijg je toegang tot de interactieve ondemanddienst Canal+ Series voor het kijken ofwel bingewatchen van de beste Europese series op het moment dat jij dat wilt.

Extra functionaliteit

De televisie via Canal Digitaal is voorzien van alle interactieve functies die je tegenwoordig mag verwachten. Zo is er begin gemist, uitzending gemist, live TV pauzeren en opnemen.

Canal Digitaal via een internetprovider

Canal Digitaal levert ook de TV-dienst voor een aantal internetproviders. Als je bij één van deze providers een internet & TV pakket of een alles in 1 pakket afneemt, dan krijg je daarbij de interactieve TV-dienst van Canal Digitaal.

De providers waar Canal Digitaal mee samenwerkt zijn:

De achtergrond van Canal Digitaal

Canal Digitaal is in 1996 begonnen onder de naam MultiChoice. Het was één van de eerste Europese aanbieders van digitale televisie via de satelliet. MultiChoice was destijds ook de eigenaar van filmkanaal Film1. Toen Film1 werd overgenomen door het Franse Canal+ werd ook de hele digitale TV-dienst van MultiChoice mee verkocht. Als gevolg hiervan werd de naam gewijzigd in Canal Digitaal als verwijzing naar het moederbedrijf Canal+.

Canal Digitaal is sinds 2009 onderdeel van M7 Group uit Luxemburg waar ook Canal+ en diverse andere TV- en internetproviders onderdeel van zijn.

Netwerk en diensten

  • Digitale interactieve televisie
  • TV kijken via app
  • ESPN (o.a. Eredivisie voetbal)
  • Ziggo Sport Totaal (o.a. Formule 1)
  • Film1

Overige gegevens

Postadres:
Canal Digitaal
Postbus 444
1200 JJ te Hilversum

Opgericht: 1996

Canal Digitaal op Wikipedia

Internet en TV abonnementen vergelijkenVergelijken

Canal Digitaal opzeggen

Als je het abonnement bij Canal Digitaal op wilt zeggen, log dan in op de klantenomgeving, te bereiken via de website van Canal Digitaal. Indien je hiervoor de inloggegevens mist, neem dan contact op met de klantenservice.

Neem je zowel mobiele telefonie als je vaste aansluiting af bij Canal Digitaal? Dan ontvang je mogelijk een combi korting. Als je in dat geval één van beide opzegt, houdt er dan rekening mee dat de korting vervalt en je mogelijk dus iets meer gaat betalen voor de dienst die je behoudt.

Als je een telefoonabonnement opzegt, mobiel of vast en je wilt het telefoonnummer meenemen naar een andere provider, maak dan gebruik van de overstapservice van deze nieuwe provider. De nieuwe provider zal dan jouw abonnement bij Canal Digitaal opzeggen en er voor zorgen dat het telefoonnummer wordt geporteerd. Indien je zelf het abonnement opzegt bij Canal Digitaal kan dat gevolgen hebben voor de overname van het nummer en raak je deze mogelijk kwijt.

Ervaringen met Canal Digitaal? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van Canal Digitaal? Of heb je op een andere manier ervaring met deze provider? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Canal Digitaal

Fam. Huisman

Wij zijn blij dat we hier in Oostenrijk gewoon de Nederlandse tv kunnen kijken. Werkt prima en scherp beeld.