Nuon vergelijken

Nuon is één van de grootste energiemaatschappijen in Nederland. Nuon levert stroom en gas aan consumenten en bedrijven en maakt hiervoor gebruik van zowel duurzame energiebronnen als fossiele brandstoffen. Om het aandeel groene energie te vergroten wordt veel geïnvesteerd in duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en windmolens.

Check de deals op jouw adres!
Check de deals op jouw adres!
Nuon
Bedrijfsnaam: Nuon
Opgericht: 1994
Aantal klanten: +/- 2,3 miljoen
Website: www.nuon.nl

Nuon op Wikipedia

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Grijze stroom
  • Gas

Energie vergelijken

Waarom adres opgeven?

Nuon aanbiedingen

Geschiedenis Nuon

Geschiedenis

Nuon is in 1994 onstaan door een fusie tussen PGEM (Provinciale Gelderse Energie Maatschappij), PEB Friesland (Provinciaal Electriciteitsbedrijf Friesland), ZGN (Zuid-Gelderse Nutsbedrijven) en VNB (Veluwse Nutsbedrijven). Later in de jaren '90 werd ook ENW (Energie Noord West) overgenomen, dit bedrijf was het provinciale energiebedrijf in Noord-Holland.

In 2000 werd het landelijk opererende installatie- en onderhoudsbedrijf voor verwarmingsketels Feenstra ovegenomen. Feenstra heeft bijna 1 miljoen klanten in heel Nederland.

Sinds 2009 is Nuon onderdeel van Vattenfall, één van de grootste Europese energieconcerns en eigendom van de Zweedse staat. In oktober 2018 heeft Vattenfall bekend gemaakt dat de naam Nuon geleidelijk zal verdwijnen. In plaats daarvan zal het bedrijf de naam Vattenfall krijgen. Ook het relatief jonge energiebedrijf Powerpeers maakt deel uit van Vattenfall.

Klantenservice Nuon

Telefoon:
0900-0808
maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 21:00 uur

Postadres:
Nuon Klantenservice
Postbus 40021
6803 HA Arnhem

Alternatieven voor Nuon

Zoek je een alternatief voor je Nuon aansluiting? Klik op één van onderstaande aanbieders of raadpleeg de vergelijker.

Nuon opzeggen

Wil je je abonnement bij Nuon opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice. Zij zullen je informatie geven over de te volgen procedure voor je opzegging.

Nieuws over Nuon