vergelijkingssite independer v2

Vergelijkssite Independer overgenomen door De Persgroep

Eric 25 oktober 2018
Leestijd 2 minuten

De Persgroep, eigenaar van onder andere De Volkskrant, Het Parool, Trouw en Tweakers heeft de vergelijkssite Independer overgenomen van verzekeraar Achmea. Het is niet bekend welk bedrag is betaald voor de overname.

Met deze overnamen breidt het Belgische mediabedrijf zijn online diensten uit. Men heeft namelijk al de websites Nationale Vacaturebank, Intermediar, Autotrack, Tweakers en Hardware.info. Door de overname van Independer heeft het bedrijf nu ook een website voor het vergelijken van diensten voor consumenten.

Overigens heeft De Persgroep in België al andere vergelijkssites, namelijk Spaargids voor het vergelijken van spaarproducten en Mijnenergie voor het vergelijken van energie.

independer vergelijken

Veel kritiek op Independer

In 1999 werd Independer opgericht en startte men met het vergelijken van een aantal financiële producten zoals hypotheken, spaarrekeningen en koopsompolissen. Tegenwoordig kunnen bij Independer ook zorgverzekeringen, pensioendiensten, autoverzekeringen en energieleveranciers worden vergeleken.

In 2011 kreeg verzekeringsmaatschappij Achmea een meerderheid van de aandelen in handen en in 2016 werd Achmea de enige aandeelhouder.
Dit zorgde overigens voor veel kritiek, Independer zou hierdoor namelijk geen onafhankelijk advies kunnen geven. Volgens critici werden de zorgverzekeringen van Achmea, waaronder die van het merk Zilveren Kruis voorgetrokken in de vergelijkingsresultaten. Independer heeft dit altijd ontkent, maar de kritiek bleef. Met De Persgroep als nieuwe eigenaar kan men deze beschuldigingen wellicht definitief van zich afschudden.

Vergelijkssites zijn populair

Independer was de eerste en is een van de grootste vergelijkingssites voor zorgverzekeringen. De grootste concurrenten zijn tegenwoordig Pricewise, Consumentenbond, Hoyhoy en Zorgkiezer. Veel consumenten maken de keuze van overstappen op basis van een vergelijkssite. Deze websites zetten namelijk alle informatie van de verschillende aanbieders op een rij en op basis van de persoonlijke situatie die de consument kan opgeven wordt de beste keuze geadviseerd.

pricewise vergelijkenconsumentenbond vergelijkenhoyhoy vergelijken

Volgens vier van de grotere vergelijkssites, Independer, Hoyhoy, Zorgkiezer en Pricewise hebben zij op het gebied van zorgverzekeringen samen 90 procent van de markt in handen. Dat betekent dat 90 procent van de consumenten die zorgverzekeringen vergelijken dat doet via één van deze vergelijkssites.

Ontvang onze tips voor besparen

De beste tips om te besparen gratis in je mailbox? Laat je e-mailadres hier achter.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Bronvermelding

  • Independer
  • De Persgroep