
Eric 18 maart 2019 Categorie: Energie
Nuon is begonnen met diverse campagnes om bekend te maken dat de nieuwe naam Vattenfall wordt. Er zijn radio en TV campagnes gestart en ook in de communicatie naar klanten wordt voortaan de naam Vattenfall genoemd. Nu worden nog beide namen gebruikt, het logo bevat nu bijvoorbeeld de naam Nuon én Vattenfall, maar het is de bedoeling dat op termijn de naam Nuon helemaal verdwijnt.
Er is voor gekozen om de naam Nuon niet in één keer, maar geleidelijk te laten verdwijnen zodat mensen kunnen wennen aan de nieuwe naam. Nuon is in Nederland namelijk een naam met grote bekendheid en een goede reputatie.
De naamswijziging werd overigens al in 2018 aangekondigd, maar wordt vanaf nu dus een feit. Vattenfall is de naam van het Zweedse moederbedrijf waarvan Nuon al bijna tien jaar onderdeel is. De belangrijkste reden voor de naamswijziging is dat Vattenfall zichzelf tot doel heeft gesteld om binnen één generatie fossielvrij te leven. Om dat breed en in verschillende landen te kunnen benaderen en samen grote stappen te kunnen zetten heeft het opereren onder één naam veel voordeel.
Fossielvrij leven
De doelstelling om binnen één generatie fossielvrij te zijn is overigens behoorlijk ambitieus. Terwijl men in thuisland Zweden weliswaar goed op weg en vrijwel alle energie al schoon wordt opgewekt, moet er in andere landen waaronder Nederland nog heel wat gebeuren. Zo heeft Nuon in Nederland nog een kolencentrale, namelijk de Hemwegcentrale in Amsterdam. In Duitsland heeft Vattenfall zelfs nog zes kolencentrales. Dit soort energiecentrales zijn de meest vervuilende. De centrale in Amsterdam zal overigens in 2020 sluiten, vier jaar eerder dan in eerste instantie de bedoeling was. In Duitsland zal de laatste kolencentrale van Vattenfall pas in 2030 sluiten.
Vattenfall heeft overigens op het gebied van schone energie ook diverse grote programma's lopen. Zo is het bedrijf één van de grootste exploitanten van windenergie. Voor de kust van IJmuiden gaat men het eerste windpark bouwen dat zonder subsidie gaat draaien. Daarnaast is men bezig met een programma om over te stappen op waterstof als brandstof voor de Magnum-centrale in de Eemshaven.
McDrive snellaadstations
Op het gebied van stroom voor elektrische auto's is Nuon in Nederland ook marktleider. Samen met McDonalds wil men bij de McDrives snellaadstations bouwen, hiermee wordt Nuon in één klap ook de grootste met snelladers in Nederland.
Voor klanten van Nuon verandert er naast de naam niets. Contracten en voorwaarden zullen hetzelfde blijven, evenals de dienstverlening en klantenservice. Bestaande kortingsacties zoals Nuon Blijven Loont en punten van Nuon Exclusief blijven ook behouden.
Over de auteur

Eric Hes
Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.
Tags
- Nuon
- Vattenfall
Gerelateerde artikelen

11 tips om energie te besparen
Femke Update: 13 juli 2021
Voor veel Nederlandse huishoudens is de energierekening een grote kostenpost elke maand. Tijdens een koude winter zetten we de verwarming extra hoog en in een hele warme zomer zetten we massaal airco’s en ventilatoren aan. De jaarlijkse rekening kan daardoor onverwachts vervelend uitpakken. Energie besparen is geld besparen!

ACM moet de consument beter beschermen als een energiebedrijf failliet gaat
Femke 15 april 2022
Stel dat jouw energiebedrijf failliet gaat, wat gebeurt er dan? Een actuele vraag, want de afgelopen tijd gingen meerdere energieleveranciers failliet, vaak met nadelige gevolgen voor de klanten. Beter toezicht op energiebedrijven moet de consument beter beschermen.

Hoe komt groene stroom uit jouw stopcontact?
Eric 17 september 2019
Een vraag die wij zo nu en dan krijgen is: hoe zorgt de energieleverancier er voor dat precies dat groene stroom uit mijn stopcontacten komt? Bij het wisselen van aanbieder of contract gebeurt er immers niets met de aansluiting op de elektriciteitskabel of de meter. Ik blijf aangesloten op dezelfde kabel als mijn buurman die gewoon grijze stroom afneemt.

Energielabel voor woningen volgend jaar waarschijnlijk fors duurder
Femke 13 oktober 2020
Sta je op het punt om je woning te verkopen of te verhuren, dan verplicht de Nederlandse overheid je om een definitief energielabel voor het pand te laten registreren. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken wil de aanvraagprocedure vanaf 1 januari 2021 ingewikkelder maken en daarmee ook fors duurder!